x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, sub avertizare de ploi torențiale

România, sub avertizare de ploi torențiale

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   10:33
România, sub avertizare de ploi torențiale
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări cod galben și cod portocaliu pentru aproape toată țara. Doar litoralul și sudul țării scapă de vremea rea.

Potrivit ANM, în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava este cod portocaliu de ploi torențiale de vineri, de la ora 18, până sâmbătă, la ora 15.

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp.

Instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ vor fi și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, de vineri, de la ora 18 până sâmbătă, la ora 15.

Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55...65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Județele Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Tulcea, Ialomița, Ilfov și București sunt singurele care nu sunt sub avertizare de vreme rea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ploi torentiale romania anm