x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Scandalul iepurașului ascuns în urechea lui Nelson Mandela

Scandalul iepurașului ascuns în urechea lui Nelson Mandela

22 Ian 2014   •   17:30
Scandalul iepurașului ascuns în urechea lui Nelson Mandela

Guvernul sud-african a cerut sculpturilor să scoată un iepure de bronz pe care l-au ascuns în urechea dreaptă a statuii lui Nelson Mandela - informează BBC. În acest fel s-ar reda "demnitatea statuii", le-a declarat jurnaliștilor britanici purtătorul de cuvânt al executivului.

Sculptorii ar fi strecurat iepurașul atât ca o marcă proprie cât și pentru a arăta că au terminat lucrarea în mare viteză.

Statuia lui Mandela, înaltă de circa zece metri, a fost dezvelită pe 16 decembrie 2013, la o zi după înmormântarea fostului președinte sud-african. Monumentul este ridicat în faţa sediului guvernului, la Pretoria. Mandela este înfățișat cu brațele desfăcute, pentru a îmbrățișa întreaga națiune.

Vezi aici fotografia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Artelor și Culturii a spus că sculptorii și-au prezentat scuzele pentru orice ofensă adusă guvernului sau familiei lui Nelson Mandela.

Sculptorii au explicat reporterilor de la ziarul Beeld că au ascuns iepurașul în ureche după ce ministerul nu le-a permis să își pună semnăturile pe pantaloni.Ei au spus că în timpul procesului de turnare a statuii o mulțime de oameni au privit de aproape lucrarea, dar nimeni nu a remarcat ceva suspect.

×
Subiecte în articol: nelson mandela statuie statuie mandela