x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vestul României, temperaturi de până la 35 de grade Celsius, estul sub ploi torențiale

Vestul României, temperaturi de până la 35 de grade Celsius, estul sub ploi torențiale

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2024   •   10:44
Vestul României, temperaturi de până la 35 de grade Celsius, estul sub ploi torențiale

Vestul României înregistrează temperaturi de până la 35 de grade, iar estul va fi sub amenințarea ploilor torențiale. Meteorologii au emis avertizări cod galben pentru ambele extreme: caniculă în Banat, Crișana și Oltenia, și ploi abundente în Galați și Tulcea. În Capitală, vremea se menține caldă.

În intervalul joi, ora 23.00 - vineri, ora 15.00, în județele Galați și Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Un alt cod galben anunță, joi, temperaturi deosebit de ridicate. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Vineri, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, precum și în sudul și vestul Olteniei, valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 34 de grade.

În București, vremea se menține joi călduroasă. Cerul va avea înnorări trecătoare după-amiaza și seara și va fi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Vineri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros și mai ales în cursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară, va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula ploi torentiale est vest romania