x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vine primăvara! ANM: De joi, temperaturile cresc categoric. Vezi prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Vine primăvara! ANM: De joi, temperaturile cresc categoric. Vezi prognoza meteo pentru următoarele trei zile

12 Mar 2012   •   09:11
Vine primăvara! ANM: De joi, temperaturile cresc categoric. Vezi prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Chiar daca temperaturile din ultimele zile nu au fost foarte ridicate, meteorologii vin cu vesti bune. Potrivit Florinelei Georgescu, director executiv al ANM, aceste mici variatii resimtite in ultimele zile sunt normale pentru acest anotimp, sunt scurte, iar situatia urmeaza sa se imbunatateasca.

"Toate aceste zile care urmeaza le putem caracteriza printr-o vreme usor instabila, sau vreme schimbatoare, specifica anotimpului in care ne aflam: primavara. Asteptam sa mai fie si precipitatii slabe, vor fi mai ales in partea de nord si centru al teritoriului, iar joi e posibil sa fie mai mult in est si sud-est, dar temperaturile vor creste categoric", a declarat directorul executiv al ANM.

Prognoza meteo in perioada 12 – 15 martie:

LUNI
Vremea se va rãci usor. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare in cursul zilei in estul, centrul si sudul tãrii, unde vor fi precipitatii slabe. La munte local va ninge, in Transilvania si Moldova vor predomina ninsorile, iar in Oltenia, Muntenia si Dobrogea pe arii restranse vor fi precipitatii mai ales sub formã de ploaie si lapovitã. Vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va avea intensificãri locale cu viteze de panã la 50...60 km/h, indeosebi in est si sud-est, iar la munte de panã la 70...80 km/h, viscolind sau spulberand zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade, iar cele minime intre -9 si 1 grad, mai scãzute in depresiuni. Spre dimineatã in Campia de Vest izolat va fi ceatã. Presiunea atmosferica va creste.

MARTI
Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare in nord si in centru, unde doar izolat vor fi precipitatii slabe, mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, iar cele minime intre -7 si 3 grade. Vor fi conditii de ceatã, indeosebi in zonele joase din vestul si din sudul tãrii. Presiunea atmosferica va scadea usor.

MIERCURI
Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse in nordul, centrul si estul tãrii si doar cu totul izolat in rest vor fi precipitatii mixte, slabe si de scurtã duratã. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri la munte si in regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, iar cele minime intre -4 si 4 grade.

JOI
Cerul va fi variabil, cu unele innorãri in cursul zilei in est si in sud-est unde vor fi posibile precipitatii slabe, mixte. Vantul va sufla moderat, cu intensificãri in special la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -8 si 0 grade, mai scãzute in depresiuni. La sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceatã in zonele joase din vest si centru.

×