x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Viscolul și ninsorile provoacă întreruperi de electricitate și perturbă traficul în Balcani

Viscolul și ninsorile provoacă întreruperi de electricitate și perturbă traficul în Balcani

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   15:39
Viscolul și ninsorile provoacă întreruperi de electricitate și perturbă traficul în Balcani
Sursa foto: Hepta

Vânturile puternice și furtunile de zăpadă au închis drumurile și au lăsat duminică peste 25.000 de gospodării din Serbia fără curent electric, în timp ce copacii căzuți au perturbat traficul în Croația și Muntenegru, scrie Reuters.

În Croația, a fost emisă o alertă roșie pentru regiunile situate de-a lungul coastei Adriaticii din cauza vânturilor de nord estimate să atingă 130 km pe oră.

Autoritățile din orașul de coastă Budva, din Muntenegru, au avertizat cetățenii să rămână în interior, după ce sâmbătă vântul puternic a distrus acoperișul unei școli, a doborât copaci și stâlpi de iluminat, a scufundat o barcă de turiști și a perturbat traficul de-a lungul coastei.

Mai mult de 250 km de drumuri locale din sud-estul muntos al Serbiei au fost închise din cauza unor nămeți de zăpadă care au ajuns la doi metri, a anunțat presa locală.

Autoritățile bosniace au interzis utilizarea camioanelor grele în regiunile muntoase din cauza troienelor de zăpadă și a drumurilor înghețate.

Meteorologii au anunțat că temperaturile scăzute și furtunile de zăpadă din Balcani vor continua și în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: vreme balcani serbia croatia muntenegru