x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea în Martie: temperaturi scăzute până la jumătatea lunii

Vremea în Martie: temperaturi scăzute până la jumătatea lunii

01 Mar 2022   •   09:00
Vremea în Martie: temperaturi scăzute până la jumătatea lunii
Sursa foto: Unsplash.com

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, iar primăvara își va intra în drepturi la jumătatea lunii martie, potrivit prognozei pe 4 săptămâni realizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), transmisă marți.

28 februarie - 7 martie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru aceeastă săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în extremitatea de sud-est a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-estul țării, dar și deficitar în jumătatea vestică a teritoriului, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

7 - 14 martie
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

14 - 21 martie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

21 - 28 martie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: martie