x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bilanț IGSU: Zeci de localități afectate de vremea rea

Bilanț IGSU: Zeci de localități afectate de vremea rea

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   11:30
Bilanț IGSU: Zeci de localități afectate de vremea rea

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea din 42 de localități din 14 județe.29 de case și 17 beciuri au fost inundate, iar o scenă amplasată în curtea unui cămin cultural a fost luată de vânt, avariind acoperișul unei case.

„În ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, colegii noștri au intervenit în 42 de localități din 14 județe (BN, BT, CS, CV, HR, HD, IS, MM, NT, SM, SB, SV, TM și VS) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea. Astfel, în cursul zilei de ieri, din cauza precipitaților abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei de la 29 de case, 17 beciuri, 52 de curți, 3 operatori economici, 2 străzi și 2 anexe. Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 18 copaci căzuți, în urma cărora au fost afectate 4 autoturisme”, potrivit unui comunicat de presă.

Traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681/TM din cauza unei alunecări de teren și aluviunilor acumulate.

„O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Moldova Nouă din județul Caraș-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperișul unei case. Datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate în cursul zilei de ieri, 7 persoane aflate în situații critice au fost salvate, iar pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor au fost reduse considerabil. Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 45 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-Alert, cele mai multe dintre acestea (40) au semnalat posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în localități din județele Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea”, precizează IGSU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vreme rea localitati