x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Turism medical - 10 iunie 2014 Băile Felix, terapie printre nuferi şi lotuşi

Băile Felix, terapie printre nuferi şi lotuşi

de Magda Cristina Ursache    |    27 Iun 2014   •   16:09
Băile Felix, terapie printre nuferi şi lotuşi

Staţiunea iese în evidenţă datorită exotismului său. Piscine cu apă termală, suficient de caldă cât să te poţi bălăci chiar şi în miezul iernii (e ca şi cum ai retrăi vara la 0 grade C), printre nuferi şi lotuşi aclimatizaţi în România, aduşi de peste mări şi ţări, din India şi Pakistan.

Există două ştranduri importante – Felix şi Apollo –, primul dintre ele fiind mai potrivit tinerilor, datorită posibilităţilor variate de divertisment. Ştrandul Felix are în total şase bazine cu apă caldă (temperatura variază între 18 şi 36 grade C), cu facilităţi pentru copii, masaj subacvatic şi hidromasaj şi, inedit, unul dintre bazine vă permite să “zburdaţi” printre... valuri. Tobogane, terenuri de fotbal sau volei, mese de ping-pong,dar şi şezlonguri şi umbreluţe...

În imediata apropiere se află ştrandul Apollo, şi el complet renovat, dar puţin mai sărac în atracţii pentru turişti. Accesul la bazinele cu apă caldă se face contra cost. Printre procedurile ce pot fi efectuate în centrele de tratament se numără băi cu apă termală, împachetări cu nămol şi parafină, electroterapie, aerosoli, gimnastică medicală, saună. Un sejur la Băile Felix este recomandat celor care au afecţiuni reumatismale, neurologice, ginecologice sau endocrine.

Cazarea se poate face atât în hoteluri, cât şi în pensiuni, preţurile fiind pentru toate buzunarele. La o vilă de trei stele (camerele sunt dotate cu televizor, frigider, baie proprie), cu acces la bucătărie şi facilităţi de divertisment (teren de joacă, grătar, foişor), preţul unei camere variază între 80 şi 200 de lei. La o pensiune de patru stele, 5 nopţi de cazare cu pensiune completă, preţul poate ajunge la 862 lei de persoană. Restaurantele din Băile Felix oferă meniuri tradiţionale româneşti, internaţionale, vegetariene, dar şi specialităţi la proţap. În staţiune există două centre de închiriat ATV-uri.

Dacă locuiţi în Capitală, puteţi ajunge în staţiune cu maşina pe traseul Bucureşti-Oradea-Băile Felix, 560 kilometri (8 kilometri despart staţiunea de Oradea). Dacă preferaţi trenul, puteţi coborî la Oradea urmând să luaţi de acolo un microbuz. Cu un tren intercity veţi călători 11 ore şi jumătate, iar pentru trenul accelerat mai adăugaţi încă o oră.

×