x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 5 cele mai frumoase rase de câini din lume

5 cele mai frumoase rase de câini din lume

de Anastasia Paul    |    16 Iun 2023   •   21:45
5 cele mai frumoase rase de câini din lume
Sursa foto: wikipedia

Fiecare câine are ceva special, indiferent de rasă. Și chiar dacă unii arată caraghios, îi iubim oricum. Nu putem nega însă că unele rase ies în evidență.

Cercetătorii au găsit o diferență genetică între câini și lupi. Cu mii de ani în urmă, oamenii au încercat să hrănească lupii sălbatici pentru vânătoare și protecție. Unii dintre lupi au acceptat și au devenit astfel strămoșii câinilor domestici.  Lupii care au refuzat mâncarea primilor oameni, au rămas sălbatici. 

Un studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Oregon, a scos la iveală diferențele de comportament între câini și lupi. Este prima analiză care folosește date genetice și comportamentale pentru a încerca să înțeleagă cum domesticirea lupilor le-a afectat genetica și a modelat comportamentul câinilor la nivel molecular, potrivit  studyfinds.org.

Pe lângă dragostea pe care o primești de la câinele tău, există și alte beneficii. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că în cartierele unde se află mulți câini, comunitățile sunt mai sigure. Aceștia spun că nu trebuie să ai un adevărat câine de pază pentru a fi în siguranță. Rezultatele studiului sugerează că prezența mai multor oameni care își plimbă câinii pe străzi descurajează infractorii să comită infracțiuni, mai mult sau mai puțin violente.

Iată 5 cele mai frumoase rase de câini, potrivit experților în domeniu:

1. Setter irlandez
Setterii irlandezi sunt eleganți. I se mai spune și roșcatul agitat. Sunt grozavi cu familiile, în special cu copiii mici. Au nevoie de răbdare pentru a fi antrenați și au un comportament blând.

Blana lui necesită periaj regulat. Se înțeleg cu aproape toată lumea, inclusiv cu animalele mai mici, dacă sunt obișnuiți de mici. Altfel, îi pot considera animale de prade. Sunt afectuoși cu familia și prietenoși cu străinii. Sunt activi și au nevoie de alergat și plimbări lungi.  Blana moderat lungă a setterului irlandez este de culoare castaniu sau roșu. Sunt inteligenți, ușor de îngrijit și de mulțumit. 

2. Ciobanesc australian
Ciobanescul australian este considerat unul dintre cei mai frumoși câini datorită coloritului blănii. Au instinctul de a proteja turma, așa că adună orice și pe oricine, inclusiv copiii, alți câini și chiar mașini! Acest instinct îi face dificil de stăpânit uneori. Sunt animale de companie foarte active și pot fi prea solicitanți pentru un proprietar sedentar. Sunt geniali, așa că trebuie să-i distrezi. 

Ochii lor ies în evidență. Sunt albaștri și limpezi. Uneori, ochii pot avea culori diferite. Le place să se joace, sunt prietenoși și veseli și sunt grozavi cu copiii și alte animale, dar trebuie ținunți ocupați. Devin distructivi dacă nu au acces mult la spațiu în aer liber pentru a alerga. 

3. Saluki
Una dintre cele mai vechi rase de câini este Saluki. A fost favoritul faraonilor antici, ai regilor și chiar al lui Alexandru cel Mare.

Sunt afectuoși, loiali și grozavi pentru familii, dar sunt independenți și rezervați cu străinii. Acest lucru îl face dificil pentru unii proprietari de câini. Cu mii de ani în urmă, acești câini de vânătoare au fost crescuți pentru a vânători regale. Sunt subțiri și au picioare foarte lungi.. Sunt incredibil de atletici și sunt decent de înalți, masculii fiind mult mai înalți decât femelele. Blana lor are diferite culori.

Sunt energici, rapizi și fericiți când aleargă. Sunt câini foarte drăguți cărora le place să fie mângâiați dar pot fi dificil de dresat și au nevoie de mult spațiu pentru plimbare. 

4. Pudel Standard
Pudelii nu sunt pentru toată lumea. Așa cum spune vechiul proverb, frumusețea este în ochiul privitorului. Pudelul Standard este câinele de lux și o rasă bine cunoscută pentru diferitele forme de aranjare a blănii. 

În pofida aspectului lor comic, pudelii sunt de fapt câini foarte inteligenți. Le place să înoate. De asemenea, sunt câini de terapie fantastici.

5. Samoez

Samoiezii sunt lăudați pentru blana lor luxoasă, spre deosebire de alte rase cunoscute pentru construcția lor atletică. Au fost crescuți pentru a trage  la sanie în zonele reci ale planetei, ceea e înseamnă că sunt muncitori, energici și le place să se joace în zăpadă. Au o blană groasă, albă, care amintește de ursul polar. Sunt fericiți astfel în climatele cu temperaturi scăzute. 

Sunt oarecum predispuși la anumite boli. Masculii pot dezvolta o afecțiune genetică la rinichi. renală rară care se întinde pe linia lor de sânge. Dimensiunea lor medie îi face o alegere excelentă pentru orice stil de viață.

×
Subiecte în articol: caini frumusete