x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 5 cele mai prietenoase rase de pisici. Inteligente, iubitoare, blânde, jucăușe

5 cele mai prietenoase rase de pisici. Inteligente, iubitoare, blânde, jucăușe

de Anastasia Paul    |    23 Iun 2023   •   20:30
5 cele mai prietenoase rase de pisici. Inteligente, iubitoare, blânde, jucăușe
Sursa foto: Hepta

Contrar credinței populare, potrivit căreia pisicile sunt independente și capricioase, acestea pot face concurență cânilor pentru cel mai bun prieten al omului.

Fiecare pisică are propria sa personalitate. Un studiu recent a constatat că micile feline au 7 trăsături distincte de personalitate și comportamentale. Totodată, unele rase pot fi mai prietenoase decât altele. De asemenea, o altă cercetare dezvăluie că mișcările de îngustare a ochilor reprezintă de fapt modul de a zâmbi al micilor feline, potrivit friendliest-cats.com. 

Iată cele mai drăgăstoase rase de pisici:

1. Maine Coon
Rasa Maine Coon este cunoscută pentru dimensiunile sale uriașe. Pisicile mari, cu blană lungă și mătăsoasă, au fost folosite de fermierii din Noua Anglie pentru a apărat proviziile din hambare de rozătoare. Au reputația că sunt iubitoare, fiindsupranumită și Pisica Americii. 

Originile exacte ale acestei pisici mari și prietenoase sunt necunoscute, dar se crede că ar fi apărut pentru prima dată în statul Maine, unde rămâne pisica oficială a statului, dintr-un strămoș apropiat al pisicilor siberiene sau norvegiene de pădure. Maine Coon este acum una dintre cele mai populare rase de pisici din America de Nord.

Nu te lăsa astfel păcălit de dimensiunea sa mare. Nu este nimic înfricoșător la această radă dulce, grozavă pentru familiile cu copii mici deoarece îi place să se joace și să-ți petreacă timpu cu oamenii. Este foarte inteligentă, sociabilă și te urmărește peste tot, exact ca un câine. 

Un mascul Maine Coon este mai deschis decât o femelă. Îi place să fie în centrul atenției. În schimb, femela este distractivă și iubitoare dar nu are nevoie de atâta interes. 

2. Persană
O altă opțiune pufoasă, cu o latură dulce, este pisica persană. Are o blană pufoasă, fața turtită și îi place să stea întinsă pe canapea ore întregi, motiv pentru care se mai spune mobilă cu blană. Este prietenoasă și inteligentă, îi place se joace cu oamenii, dar nu este la fel de energică precum alte rase de pisici. Docilă și liniștită, pisica persană este însoțitoarea potrivită pentru persoanele care își petrec timpul citind, familiile cu copii și oricine vrea să îmbrățișeze o bernă din blană. 

Este jucăușă uneori dar nu pretențioasă și comunică în liniște, îi place să pozeze pentru a le permite celorlalți să se bucure de frumusețea ei naturală. Au o afinitate deosebită pentru copii și animale mici. Se înțelege bine și cu câinele casei. 

3. Ragdoll
Este supranumită păpușa de cârpă deoarece este foarte blândă, relaxată și îi place să te urmeze oriunde mergi. Își întâmpină membrii familiei la ușă și învață diverse jocuri. Se înțelege bine cu alte pisici dar și cu câinii. Natura  ei dulce o face potrivită pentru copii și persoane în vârstă. Este jucăușă dar nu foarte activă.  Îi place să fie mângâiată și să-și petreacă tot timpul cu stăpânul lor. Devine moașe atunci când o iei în brațe. 

Indiferent dacă locuiești într-un apartament sau într-o casă, pisica Ragdoll se va potrivi perfect. Rasa a fost dezvoltată în anii 1960, în California. Are ochii albaștri și dorința de a te mulțumi. 

4. Scottish Fold
Pisica Scottish Fold este adorabilă și cunoscute ca fiind una dintre cele mai dulci rase. Se adaptează ușor oriunde, este un însoțitor iubitor, docil, tăcut și puțin pretențioase. Este fericită să stea în preajma oamenilor, copiilor, altor pisici ori câini. 

Este dornică să participe la toate activitățile oamenilor așa că poate fi luată în călătorii. Are ciudățenii care o fac și mai drăguță, cum sunt urechile lăsate și capacitatea ei de a sta pe picioarele din spate. Nu-i place să stea asingură, așa că este bine să mai fie pe acolo un alt animal de companie. 

5. SIameză
Pisica siameză este o rasă iubită de sute de ani.  A fost favorita regilor din Siam în anii 1800 și este menționată în manuscrisele thailandeze din 1350. Trăiește și astăzi alături de călugări în templele budiste din Asia. Este vorbăreață și jucăușă, ușor de recunoscut după ochii ei albaștri, cu fața și labele închise la culoare. 

Se înțelege bine cu oamenii, pe care îi urmează peste tot. Are o personalitate deschisă și plină de spirit. Mai este supranumită căinele felinelor deoarece este prietenoasă. Este frumoasă și inteligentă dar nu îi place singurătatea. 


 

 

×
Subiecte în articol: pisici prietenie