x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Aplicaţii pentru cei care vor să mediteze, dar nu ştiu cum

Aplicaţii pentru cei care vor să mediteze, dar nu ştiu cum

de Oana Portase    |    28 Noi 2019   •   12:14
Aplicaţii pentru cei care vor să mediteze, dar nu ştiu cum
Sursa foto: fizkes/Getty Images/iStockphoto

Pe piaţă se găsesc zeci de aplicaţii foarte bune care te vor îndruma în lumea meditaţiei. E important de ştiut că a medita nu înseamnă neapărat a practica yoga. Meditaţia este o formă de liniştire a minţii şi este extrem de benefică, mai ales pentru cei care au un loc de muncă foarte stresant. Începutul nu va fi uşor, dar rezultatele vor fi pe măsură.

MINDFULNESS

Mindfulness este tehnica de conectare la sine. Este practica prin care alegem să trăim, în mod conştient, în prezent, să observăm gândurile şi emoţiile noastre şi să fim în contact cu corpul nostru.

De ceva ani, tehnica mindfulness a devenit la modă pentru cei care doresc să calmeze tumultul zilelor haotice la muncă. Mindfulness înseamnă conectarea la sine, în prezent. Atât la gândurile pe care le ai pe moment, cât şi la ce se întâmplă cu corpul tău. Mindfulness nu înseamnă neapărat meditaţie, dar este un bun început.

Ca în cazul multor rezoluţii de an nou pe care le rostim, dar nu ne ţinem de ele, aşa e şi cu practicarea meditaţiei. E mai greu să te apuci singur, doar citind nişte sfaturi pe internet. Este un obicei la care va trebui să lucrezi şi pe care vei fi nevoit să îl perfecţionezi. Aplicaţia este ca un prieten care îţi va aminti ce ai de făcut şi te va ghida pe tot acest parcurs.

 

Headspace

În ziua de azi, găseşti mii de aplicaţii de meditaţii disponibile, însă de preferat este să alegi unele care au la bază studii clinice şi un rating bun. Headspace este una dintre cele mai populare aplicaţii. Din păcate, doar primele 10 sesiuni de meditaţie sunt gratuite, pentru restul va trebui să plăteşti. În fiecare zi ai alt tip de meditaţie, iar o voce caldă te va ghida pe tot parcursul sesiunii. Tehnicile includ exerciţii de respiraţie, scanarea propriului corp, concentrarea atenţiei, exerciţii de vizualizare şi meditaţie.

Dacă alegi să plăteşti, vei avea la dispoziţie pachete de meditaţii pe anumite teme. Acestea durează 10 sau 30 de zile şi sunt axate pe teme cum ar fi relaţiile, încrederea în sine, anxietatea, stresul, generozitate. Mai ai la dispoziţie şi sesiuni individuale care pot fi practicate în orice moment. Pentru fiecare sesiune există variante de 3, 5, 10, 15 sau 20 de minute.

Headspace ajută şi la calitatea somnului. În librărie vei găsi muzică pentru somn şi exerciţii de relaxare care te vor pregăti pentru culcare.

 

BENEFICIILE MEDITAŢIEI

  • Reduce anxietatea şi stresul
  • Menţine sănătatea emoţională
  • Dezvoltă empatia
  • Îmbunătăţeşte conştiinţa de sine
  • Creşte calitatea somnului
  • Îmbunătăţeşte atenţia

Calm

Calm este altă aplicaţie foarte bine realizată, însă nu este gratuită. Vei avea gratis doar o săptămână de sesiuni de meditaţie ghidate, care vin cu muzică sau sunetele naturii pe fundal după care va trebui să plăteşti un abonament anual. Dacă plăteşti, vei beneficia de un program de meditaţie personalizat, în funcţie de problema pe care o ai. Lipsa somnului, stres ridicat, lipsă de încredere etc.

Stop, Breathe & Think

În traducere, Opreşte-te, Respiră şi Gândeşte este o aplicaţie foarte populară în întreaga lume. Asta pentru că se adaptează la starea ta de spirit şi îţi propune meditaţiile de care ai nevoie. Partea bună este că poţi face acest lucru în doar câteva minute, chiar şi la birou, în pauză. 

TRUCURI DE CALMARE CÂND TE ENERVEZI

  • Ieşi afară, trage aer în piept şi analizează
  • Fă un compliment cuiva din apropiere. Reacţia persoanei respective te va calma
  • Zâmbeşte-ţi în oglindă, chiar dacă e fals, creierul se va linişti puţin

Aplicaţia lui Oprah

Dincolo de popularitatea ei pe plan mondial pentru emisiunile cu vedete, Oprah este recunoscută şi pentru stilul de viaţă sănătos pe care îl promovează. Vedeta de televiziune a dezvoltat o aplicaţie alături de celebrul medic Ayurvedic Deepak Chopra. Meditation Experience îţi oferă 21 de zile de meditaţii şi un jurnal unde poţi nota impresiile privind fiecare sesiune.

Buddhify

Buddhify este una dintre cele mai prietenoase aplicaţii de meditaţie. Interfaţa este uşor de folosit şi colorată, iar meditaţiile sunt personalizate. Introduci starea ta din ziua respectivă (sunt foarte stresat, sunt trist, sunt în pat etc.) iar aplicaţia îţi va propune o sesiune de meditaţii care te vor ajuta să te simţi mai bine.

 

 

×