x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux

Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux

03 Iul 2020   •   11:19
Aeroportul Hellenikon din Atena va fi dărâmat pentru construirea unei imense stațiuni de lux

Autoritățile din Grecia vor să transforme fostul aeroport Hellenikon, aflat în apropierea Atenei, într-o stațiune turistică. Dacă planurile se vor realiza, aceasta va fi una dintre cele mai mari din Europa, de trei ori mai întinsă decât Principatul Monaco, informează Reuters.

Aeroportul se află în zona de coastă a capitalei și este abandonat de circa două decenii. A rămas în paragină mulți ani din cauza opoziției localnicilor și a birocrației. 

Echipele de demolare au început astăzi să dea jos primele structuri din sutele de clădiri care se întind pe 600 de hectare. Lucrările vor începe în 2021.

Compania Lamda Development a obținut în  2014 concesionarea terenului pentru 99 de ani și acum vrea să construiască un complex alcătuit din hoteluri, birouri, vile de lux, un cazinou și un port pentru iahturi. Valoarea estimată a construcțiilor se ridică la 8 miliarde de euro, din care două miliarde de euro vor fi cheltuiți în primii cinci ani de construcții, care se întind pe 25 de ani, pentru ridicarea a două clădiri de birouri, un hotel, 800 de locuințe și un parc. 

Privatizarea aeroportului Hellenikon şi transformarea sa în staţiune turistică a costat 915 milioane de euro și fost una dintre condiţiile incluse în acordul de asistenţă convenit de Grecia cu creditorii internaţionali. Însă procesul a fost suspendat după venirea la putere a partidului condus de Alexis Tsipras, în februarie 2015.

Actualul guvern conservator, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis urgentarea proiectului. Acesta va asigura circa 10.000 de locuri de muncă în perioada lucrărilor de construcţie.

 

×
Subiecte în articol: grecia aeroport hellenikon atena lamda