x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Arii protejate ale României. Parcul Național Călimani

Arii protejate ale României. Parcul Național Călimani

15 Dec 2016   •   20:30
Arii protejate ale României. Parcul Național Călimani
Sursa foto: bymandesigns/Getty Images/iStockphoto

Parcul Național Călimani se află pe teritoriul județelor Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud. Parcul este considerat un monument al naturii, fiind încadrat în ariile protejate de interes național ce corespunde categoriei de zonă specială de conservare.

Zona este predominată de Munții Călimani iar întreg parcul se întinde pe o suprafață de peste 24.500 de hecatre. Munții Călimani sunt cunoscuți și pentru perioadele mai tumultoase când erau străbătuți de haiduci perecum Pintea, Pohonțu, Pleșca, Miu sau Haralambie Niculiță.

În Călimani, apa rece izvorășete din Izvorul lui Pintea, iar semnul “Palma lui Pintea” se găsește încrustat în stânca de la Apa Rece. Alte legende despre Călimani vorbesc despre fenomenele magice din perioada dacilor.

Parcul cuprinde trei trasee turistice marcate cu grade diferite de dificultate. Principalele atracții turistice sunt Rezervația Naturală 12 Apostoli, Cascada Tihu, Rezervația Iezerul Călimanului sau creasta Negoiul Unguresc – Pietrosul.

Administrația Parcului Național Călimani pune la dispoziția vizitatorilor pachete turistice cu ghid sau cai ce pot fi pe durata de o zi sau cel mult trei. În Parcul Național Călimani se ajunge pe drumul național DN15 pe ruta Târgu Mureş -Reghin-Brâncoveneşti-Lunca Bradului-Stânceni.

×