x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Arii protejate ale României. Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Arii protejate ale României. Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

07 Feb 2017   •   21:15
Arii protejate ale României. Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș
Sursa foto: FOTO: wikimedia.org

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș este o arie protejată aflată în arealul grupei centrale a Carpaților Orientali, în Munții Hășmaș, pe teritoriul județelor Harghita și Neamț. Principala cale de acces este drumul național DN12C care leagă orașul Gheorgheni de Bicaz.

Accesul spre Munții Hășmașul Mare se poate face și de pe DN12, pe la Bălan. Cheile Bicazului sunt renumite în România, datorită mărimii lor impresionante.

De asemenea, Lacul Roşu, format prin bararea naturală a apelor pârâului Bicaz în anul 1837, este altă atracție importantă din cadrul Parcului. Între parcul se întinde pe o suprafață de 6.793 de hectare.

Printre rezervațiile naturale cuprinse de parc se mai numără Cheile Şugăului (10 ha), Avenul Licaş (5 ha), masivul Hăşmaşul Mare-Piatra Singuratică şi Hăşmaşul Negru (800 ha).

Iubitorii de drumeții și trasee montane vor descoperi în interiorul Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș aproape 20 de astfel de trasee. În zona parcului abundă siteuri paleontologice din mezozoic, în care se găsesc recife fosilizate.

×