x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ariile protejate ale României. Parcul Național Domogled – Valea Cernei

Ariile protejate ale României. Parcul Național Domogled – Valea Cernei

01 Noi 2016   •   20:30
Ariile protejate ale României. Parcul Național Domogled – Valea Cernei
Sursa foto: porojnicu/Getty Images/iStockphoto

Parcul Național Domogled – Valea Cernei se află în partea de sud-vest a României, pe teritoriile județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Parcul a fost declarat arie protejată în anul 2000.

În cadrul parcului, dominat de zone muntoase, găsim rezervațiile naturale: Iardașița, Iauna – Craiova, Peștera Bârzoi, Coronini – Bedina, Rezervația Domogled, Cheile Corcoaiei, Ciucevele Cernei, Piatra Cloșanilor, Vârful lui Stan și Valea Țesna.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei are o suprafață de peste 60.000 de hectare, fiind cel mai mare din țară și extrem de ofertant pentru turiști.

Iubitorii de adrenalină pot face rafting pe râurile învolburate sau pot escalada pereții abruți din zonă. Turiștii mai au la dispoziție peste 30 de trasee, numai bune pentru drumeții montane de câteva ore.

Parcul cuprinde un număr mare de lacuri de acumulare, izvoare fierbinți, peșteri, peste 100 de specii de plante și animale, printre care unele extrem de rare.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă este Grota Haiducilor, o peșteră cu o lungime de 143 de metri. În aria protejată se mai găsesc zeci de obiective religioase și istorice.

Accesul în zonă se poate face cu mașina din patru direcții: orașul Băile Herculane (E70), orașul Petroșani (DN 66A), localitatea Cloșani (DJ 671), localitatea Godeanu (DN 67D).

×