x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți ! Risc de incendii și inundații în Norvegia

Atenție unde călătoriți ! Risc de incendii și inundații în Norvegia

01 Ian 2021   •   14:29

Risc ridicat de incendii în regiunea Tromsø-Nordland din Norbegia. În plus, există și alerte de Cod galben și portocaliu de inundații, transmite MAE.

Până în data de 3 ianuarie, ora 13:00, a fost emis un cod galben de incendii locale pentru zonele libere de zăpadă din zona Tromsø-Nordland, întrucât vegetația se poate aprinde cu ușurință, iar incendiile ar putea afecta suprafețe întinse de pădure.

De asemenea, autoritățile norvegiene au anunțat coduri de inundații:

- cod galben pentru râul Akerselva - zona Oslo;

- cod portocaliu pentru râurile Vansjø / Mossevassdraget – zona Viken și Halden – regiunea Halden.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.yr.nowww.varsom.no/en/http://oslo.mae.ro/www.mae.rowww.meteoalarm.eu şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Mediafax

×
Subiecte în articol: Norvegia inundatii inundatii