x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atracții turistice de top în Monaco

Atracții turistice de top în Monaco

03 Mai 2022   •   16:18
Atracții turistice de top în Monaco

Uite câteva repere pentru vizita ta la Monaco

Dacă plănuiești un city-break la Monaco, trebuie să ai o listă clară de obiective. Te ajutăm cu câteva dintre atracțiile pe care nu le poți rata!

Principatul Monaco este una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță din lume. Strălucirea, luxul, peisajele naturale și arhitectura veche se îmbină perfect pentru o vacanță inedită. Deși este a doua cea mai mică țară (doar Vaticanul este mai mic), Monaco vine cu o listă impresionantă de obiective turistice. Te ajutăm cu câteva dintre atracțiile care ar trebui să fie pe lista ta atunci când mergi în această țară.

Palatul Princiar

Reședința oficială a prințului de Monaco, palatul princiar a fost construit în 1191 ca o fortăreață genoveză. Pe durata istoriei sale lungi și, pe alocuri, dramatică, palatul a fost asediat și bombardat de diverse puteri străine.

Începând cu 1297, fortăreața a reprezentat casa familiei Grimaldi. Aceștia au condus regiunea inițial ca lorzi feudali și începând cu secolul al XVII-lea, ca prinți suverani. Din punct de vedere arhitectural, palatul reprezintă un amestec inedit. Lipsa simetriei arată originile străvechi, în timp ce fațada principală amintește de palatele renascentiste.

Cazinoul din Monte-Carlo

La fel de faimos precum reședința principelui de Monaco, cazinoul din Monte Carlo este o destinație pe care nu ai voie să o ratezi. Finalizat în 1865, acest complex pentru jocuri de cazinou și distracție cuprinde, de asemenea, Opera din Monte Carlo și Baletul din regiune.

Chiar dacă nu ești un fan al jocurilor de cazinou, vizita la cel din Monte Carlo nu poate fi omisă. Jocurile de cazinou reprezintă una dintre cele mai populare activități pentru mulți oameni. Astăzi, există o multitudine de jocuri pentru pasionați, începând cu sloturi tematice, sau păcănele, așa cum mai sunt numite în România, până la de jocurile de masă precum ruleta sau blackjack-ul.

Cazinoul de Monaco oferă o multitudine de jocuri, atât sloturi cât și diverse jocuri de masă. Fie că vrei să încerci experiența de cazinou, sau vrei doar să admiri arhitectura și luxul caracteristice acestei construcții, vei avea parte de o zi pe cinste.

Catedrala Sfântul Nicolae

Dacă ești interesat de obiectivele religioase, catedrala Sf. Nicoale este locul perfect pentru tine. O construcție impunătoare ce combină stilul bizantin și cel roman, catedrala este construită dintr-o piatră aparte ce devine mai albă atunci când plouă.

Aici a fost înscăunat prințul Albert al II-lea, actualul conducător al principatului. Vizitarea este permisă și nu trebuie să îți faci griji în privința biletului de acces, intrarea este gratuită.

Grădina Botanică Jardin Exotique

Deschisă publicului în 1933, grădina botanică din Monaco este una dintre cele mai mari din Europa. Curios cum al doilea cel mai mic stat de pe continent găzduiește o grădină de asemenea dimensiuni. Plantele pe care le poți admira sunt aduse de pe întreg globul pământesc dar cu precădere din Africa sau Mexic.

De asemenea, la baza grădinii botanice se află o peșteră care a fost deschisă vizitării în 1950. Vizita se face numai însoțit de ghizi specializați și te vei bucura de pereții calcaroși săpați de apele minerale. De asemenea, stalagmite, stalactite, coloanele și draperiile din peșteră sunt perfecte pentru pozat.

Resturi de oase atestă prezența oamenilor preistorici în peșteră, iar dacă vrei să descoperi mai multe despre acest subiect, nu rata vizita la Muzeul Antropologiei Preistorice din incinta grădinii. Acesta a fost fondat de prințul Albert I în 1902.

Portul Hercule

Dacă ești un fan al mașinilor supersportive sau de lux, Monaco este un loc ideal pentru a admira aceste bijuterii pe patru roți. Fie că le vezi pur și simplu pe străzi, parcate în port sau în fața cazinoului, modelele de sute sau chiar milioane de euro te vor lăsa cu gura căscată.

Apoi, nu ai cum să ajungi la Monaco fără să admiri iahturile și ambarcațiunile din portul Hercules. Folosit încă din vremuri străvechi, a trecut prin multiple operațiuni de extindere datorită popularității de care s-a bucurat principatul.

Numeroși oameni de afaceri, membrii ai familiilor regale, sau celebrități dețin proprietăți sau își țin iahturile în acest port. Astăzi se întinde pe nu mai puțin de 160,000 de metri pătrați și aici pot ancora peste 700 de vase.

 

×