x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Care sunt CELE 7 MINUNI ALE LUMII mai puțin cunoscute populației planetei

Care sunt CELE 7 MINUNI ALE LUMII mai puțin cunoscute populației planetei

26 Feb 2016   •   21:21
Care sunt CELE 7 MINUNI ALE LUMII mai puțin cunoscute populației planetei

Cu toţii știm despre atracțiile turistice, precum Colosseumul, Marele Zid Chinezesc și Taj Mahal. Cele 7 minuni ale lumii antice. Cele 7 minuni ale lumii moderne.  Dar în lume există şi alte obiective grandioase, despre care nu au auzit nici cei mai pasionaţi călători din lume.

Şi acestea sunt demne de atenția noastră. Jurnalul Quora a publicat şapte minuni ale lumii necunoscute lumii până acum.

1) Marea Moschee Djené din Mali

Moscheea Djené este cea mai mare clădire din argilă aluviară din lume. Situată în orașul vechi Djené, moscheea a fost inclusă, în anul 1988, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În acest moment, moscheea este închisă pentru turiști. Se crede că decizia a fost luată în anul 1996, după efectuarea la zidurile sale a unei sedinţe foto pentru revista Vogue.

2) Chand Baori din India
Complexul arhitectural Chand Baori, situat în micul sat indian Abhaneri, este una dintre cele mai vechi și mai adânci fântâni în trepte din lume. Structura gigant, care seamănă cu un piramidă inversată, coboară în subteran cu peste 30 de metri, pe trei dintre pereții acesteia existând, într-o simetrie perfectă, 3500 de trepte, care duc spre apă – un mic lac de culoare verde tulbure.
Oamenii de știință continuă să discute dacă fântâna a fost construită între secolele IX – XI sau în anii 600 înaintea erei noastre.

3) Podul Vechi din Bosnia-Herzegovina
......................... 

Află mai mult pe Antena Satelor despre cele 7 minuni (mai puțin cunoscute) ale lumii

×