x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cinci destinații speciale pe care ar trebui să le vizitezi în Turcia

Cinci destinații speciale pe care ar trebui să le vizitezi în Turcia

30 Iun 2021   •   13:15
Cinci destinații speciale pe care ar trebui să le vizitezi în Turcia
Sursa foto: Unsplash.com

Când spui vacanță în Turcia, te gândești instant la Antalya sau la Istanbul, însă, în această țară se află multe alte destinații de vacanță, care așteaptă să fie explorate de turiști. Așa că ți-am pregătit o listă cu câteva locuri speciale, pe care ai putea să le vizitezi, dacă plănuiești o vacanță în Turcia.

Valea Fluturilor

Turcia este faimoasă pentru plajele sale, iar una dintre cele mai frumoase regiuni este Valea Fluturilor, cunoscută sub numele de Kelebekler Vadisi. În această zonă se află o plajă superbă, unde te poți relaxa în timpul verii, dar și o mulțime de locuri cu vegetație. Situată în satul Faralya, această regiune a primit numele de „Valea Fluturilor”, datorită speciilor exotice de fluturi, care zboară prin canion în timpul sezonului cald. Valea Fluturilor este un loc ferit de agitație, preferat adesea de cei care vor să aibă parte de o escapadă liniștită, departe de oraș. Aici nu vei găsi hoteluri sau restaurante de lux, însă, te poți caza la cabane din lemn sau la cort.

Mardin

Amplasat la granița de sud-est a Turciei cu Siria, Mardin este asemănat adesea cu celebrul Ierusalim, fiind un oraș antic, cu strălucitoare case din calcar și priveliști spectaculoase. În această regiune trăiesc în pace și armonie oameni din comunități kurde, creștine și musulmane. Turiștii care străbat străzile prăfuite din Mardin, au ocazia de a admira o mulțime de ruine și clădiri istorice, simțindu-se ca într-un adevărat muzeu în aer liber. Iar un alt aspect impresionant al acestei regiuni este reprezentat de partea culinară. Fiind o zonă un amestec variat de etnii, în Mardin vei găsi un mix fantastic de arome și gusturi intense.

Kusadasi

Stațiunea Kusadasi este una dintre destinațiile preferate ale românilor, fiind renumită pentru plajele superbe cu apă turcoaz. Având deschidere la Marea Egee, această stațiune este situată chiar lângă orașul Efes, un loc cu o istorie vastă și impresionantă. Așa că turiștii care ajung în Kusadasi, trebuie să își facă timp neapărat pentru a vizita ruinele Efesului, dar și Insula Porumbelului, un simbol al acestei stațiuni. De asemenea, în Kusadasi poți admira numeroase ambarcațiuni, iar seara te poți distra în cluburile din zonă.

Amasya

Dacă nu ai avut până acum ocazia de a explora folclorul oriental, atunci orașul Amasya, de pe malul râului Yeșil este locul ideal pentru tine. Amasya este un orășel de munte cu o poveste aparte, iar arhitectura îi oferă un anumit farmec și romantism acestei destinații. Cu siguranță te vei îndrăgosti din prima de văile stâncoase, de izvoarele cu apă verde și de căsuțele tradiționale Yalıboyu din partea locului. Iar dacă vrei să te relaxezi, poți face o vizită la una dintre celebrele băi turcești, cunoscute sub numele de hammam, care sunt răspândite peste tot prin Amasya.

Cappadocia

Cappadocia este una dintre cele mai romantice regiuni, fiind preferata cuplurilor care ajung în Turcia. Această zonă este renumită pentru hornurile zânelor, pentru văile înzestrate cu formațiuni de rocă naturale, dar și pentru așezările subterane și mănăstirile istorice construite în interiorul stâncilor. Și evident, pentru zborurile cu balon cu aer cald. Relieful zonei este unul cu totul fascinant, iar bazele au fost puse cu mii de ani în urmă de lava vulcanică produsă de erupțiile vulcanice, pe vremea când în munții Anatoliei existau vulcani activi. În timp, ploile, vântul și inundațiile au contribuit la transformarea reliefului și au creat adevărate minuni ale naturii, pe care ai ocazia de a le admira doar în Cappadocia.

 

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase și captivante destinații pe care le poți vizita în această vară, dacă te interesează noile oferte early booking in Turcia. Te vor aștepta o mulțime de plaje și peisaje splendide, comunități impresionante de localnici și multe feluri de mâncare delicioase, pe care trebuie neapărat să le încerci.

 

×