x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cinci lucruri pe care trebuie să le faci vara asta

Cinci lucruri pe care trebuie să le faci vara asta

31 Mai 2021   •   17:52
Cinci lucruri pe care trebuie să le faci vara asta

Vremea din ce în ce mai frumoasă ne îndeamnă să visăm la zile de vacanță, cu relaxare și locuri minunate cărora să le aflăm povestea. Cum este un an atipic, sigur te gândești cum ai putea concepe o vară de neuitat, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.

 

Sezonul estival este momentul perfect pentru aventuri în aer liber, excursii distractive și regiuni de descoperit. Dacă îți dorești momente incredibile, pline de voie bună, te sfătuim să începi să creezi o scurtă listă cu dorințe. De ce ai face un astfel de „document”? Pentru că nu vei mai pierde nicio secundă din frumusețea verii încercând să faci planuri pentru finalul de săptămână și astfel nu vei rata experiențe incredibile.

 

 

 

Încearcă senzații tari pe tiroliană

 

Dacă iubești senzațiile tari, cu multă adrenalină, atunci trebuie neapărat să te dai cu tiroliana. Poți încerca trasee mai scurte sau poți merge pe cel mai lung traseu din România, mai exact la Mega Tiroliana „La Palma”, aceasta având o lungime de aproximativ un kilometru. Mai mult, dacă ajungi acolo, profită de ocazie și caută o variantă de cazare Bucovina pentru câteva zile. Te vei bucura de toată frumusețea și magia acestei regiuni. Pe lângă celebrele mănăstiri, ai posibilitatea să mergi cu Mocănița, să participi la cursuri de olărit și să guști din toate bucatele locului. Va fi o ieșire memorabilă, cu aer curat și momente unice.

 

Realizează un film cu familia

 

Exact, ai citit bine. Pune-ți imaginația la contribuție și creează un film cu toți membrii familiei. Cum tehnologia este deja un bun prieten al nostru și cum există și foarte multe aplicații video, acest plan nu ar trebui să fie deloc complicat. Ia cadre cu voi în zile diferite, de la diverse activități și apoi dezvoltă propria poveste. De asemenea, dacă se va implica întreaga familie, poți crea anumite scenarii astfel încât să fie o experiență unică pentru fiecare dintre voi.

 

Mergi cu cortul la munte sau la mare

 

Este o activitate clasică de vară, dar îți garantăm că va fi incredibil de frumos, indiferent că vei alege să mergi la mare sau munte. Dacă pentru copii este prima oară, atunci poate ar fi bine să planifici totul pentru două sau trei zile astfel încât să vezi dacă cei mici se vor acomoda acestui stil de călătorie. De asemenea, o altă idee este să închiriezi o rulotă și să stabilești un traseu pe care să-l bifați.

 

Organizează o seară de cinema în aer liber

 

Fie că ai deja un proiector video, fie că închiriezi unul, vara aceasta trebuie neapărat să planifici o seară de lungmetraje. Caută filme care să fie aproape pe gustul fiecărui membru al familiei sau lasă-i pe cei mici să aleagă o animație simpatică, înarmează-te cu mult popcorn și sucuri de fructe și, de ce nu, cocktail-uri. Dacă ai suficient spațiu, poți invita și câțiva prieteni și poți realiza chiar un sondaj cu ce film ar fi frumos de vizionat.

 

 

Pregătește un tur istoric

 

Ia-ți un pix și o foaie și creează un tur istoric al orașului în care trăiești alături de familie. Poți include în tur muzeele din zonă, casele memoriale și chiar anumite case cu o arhitectură deosebită. În plus, dacă bunicii locuiesc în același oraș, îi poți invita pentru a vă povesti momente din viața lor. Va fi un exercițiu foarte interesant pentru copii și va fi și un punct de legătură între generații.

 

Sursă foto: Shutterstock

×