x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Circa 50% dintre români vor să plece în vacanță de două ori într-un an

Circa 50% dintre români vor să plece în vacanță de două ori într-un an

16 Feb 2022   •   12:15
Circa 50% dintre români vor să plece în vacanță de două ori într-un an

Peste 50% dintre români vor să plece în vacanță de două ori într-un an, arată un studiu al platformei travelminit.ro.

"În ciuda daunelor majore produse de coronavirus industriei turismului, jucătorii din industrie din regiunea Europei Centrale şi de Est se arată optimişti cu privire la perioada următoare. Este un optimism moderat, alimentat de sondajele de opinie efectuate în ultima perioadă în rândul turiştilor din Ungaria, Cehia, Polonia şi România. Aceştia au arătat o disponibilitate crescută de a călători, statisticile prefigurând chiar o creştere a călătoriilor internaţionale în următorii 2-3 ani. Mai mult, conform studiului, 75% dintre români îşi doresc să călătorească mai mult decât în vremurile pre-pandemice în următorii 3-4 ani în destinaţii de peste hotare, peste 50% dintre respondenţi declarând că vor să meargă de cel puţin două ori pe an în vacanţă", arată cercetarea platformei de rezervări hoteliere travelminit.ro.

Aceștia preferă Bulgaria, Ungaria și Croația. Totodată, turiștii vor să aibă posibilitatea de a anula gratuit călătoria și după sfârșitul pandemiei de COVID-19. 
Totodată, 97% dintre participanţi vor măsuri de igienă și distanțare în unitățile de cazare, iar 95% vor să-și schimbe datele fără costuri suplimentare. 

Însă doar 26% dintre rezervările turiştilor români se realizează în online, 40% preferând să facă rezervări la telefon. În același timp, 90% dintre unguri fac rezervări interne pe internet, 65% dintre croați, 60% dintre cehi și 54% dintre polonezi. 

 

×
Subiecte în articol: vacanta