x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Comorile discrete ale Maltei

Comorile discrete ale Maltei

22 Iul 2013   •   14:38
Comorile discrete ale Maltei
Crezi ca plajele, celebrele Mdina si Valleta si centrul distractiei din St Julian's sunt punctele de atractie ale Maltei? Mica insula este plina de comori, unele mai discrete, care asteapta sa fie descoperite.

Floriana este situat chiar la marginea orasului Valletta. Inconjurata de propriile ziduri de aparare care se intind pana la faimoasele Portes des Bombes,  Floriana este un patrimoniu imens de cultura, istorie si arhitectura, asemeni Vallettei. Cladirile maiestuoase, mnumentele, bisericile si gradinile stau marturie istoriei politice si sociale din Malta, din vremea Cavalerilor Ioaniti si pana astazi.

Biserica parohiala ichinata Sf. Publius, primul episcop de Malta, care a fost martirizat in Atena in anul 125, este punctul central al orasului. Hambarele (il-Fosos) din fata bisericii formeaza un scuar imens, cel mai mare de pe insula.  In subsolul lor sunt gropi imense in forma de clopot, cu capac din piatra, in care se pastrau cerealele. Aceasta metoda de depozitare se folosea in Malta inca din vremuri preistorice. Acum, scuarul este folosit pentru concerte sau evenimente politice.

Porneste la pas intr-o plimbare prin Floriana si vei descoperi nenumarate repere istorice, precum Wignacourt Water Tower. Este, de fapt, un turn de apa care facea parte din apeductul (construit in 1615) care aducea pretioasa apa din zonele mai inalte de langa Mdina si Rabat pana la Floriana si Valletta. Turnul este decorat cu blazonul inginerului care l-a proiectat, Wignacourt.

Chiar langa turn este poarta care duce spre un rai de verdeata, Gradina Botanica Argotti, un loc in care te relaxezi in ciripitul pasarelelor si parfumul florilor. La origine, gradinile au fost create de Marele Maestru Pinto pentru cultivarea plantelor medicinale, din care cavalerii maltezi preparau leacuri tamaduitoare. Abia in 1805 a devenit gradina botanica, iar astazi, doar o mica parte din gradina mai este folosit de universtatea malteza in scopuri educationale. Aici poti sta la umbra stejarilor seculari, poti admira colectia de cactusi, fantanile superb decorate si iazurile. Intr-o aripa a vilei din Gradina Botanica este si un mic muzeu horticol in care poti vedea seminte de plante, harti de gradinarit si diverse plante.
Una din principalele atractii ale Gradinii Botanice Argotti este panorama spectaculoasa asupra fortificatiilor orasului si gradinii.

Oferta sejur Malta
Hotel Bella Vista 4* (confort 3*) - de la 323 Euro/pers. (pentru plecările din 01.08; 15.08, 22.08; 29.08), transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro si www.excursiimalta.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta