x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii CONCEDII ALTFEL: Vacanţa călare, la poalele munţilor Făgăraşi

CONCEDII ALTFEL: Vacanţa călare, la poalele munţilor Făgăraşi

22 Mai 2012   •   11:25
CONCEDII ALTFEL: Vacanţa călare, la poalele munţilor Făgăraşi

O idee de vacanta inedita, in care turistul sa se aleaga cu altceva decat cateva kilograme in plus, ar putea fi concediul calare. Intr-o astfel de vacanta turistii viziteaza pe cai obiectivele turistice din zona, dorm la cort sau in sacul de dormit. Au ocazia ca din saua calului sa supravegheze turmele de animale ca adevaratii cowboy. o astfel de aventura ii asteapta pe amatori in Tara Fagarasului, in inima muntilor.

Din pacate, cei ce pun la dispozitie astfel de vacante viseaza la perioada de dinainte de criza, cand turistii veneau in valuri. 'Vanzarile sunt mai mici cam cu 50% fata de acum cativa ani. Aproximativ 70% din turistii pe care ii avem sunt romani, restul din strainatate", a spus, pentru RTV.NET, Cristian Culda, proprietarul firmei Culda's Horses, aflata la poalele Muntilor Fagarasi.

Cei mai multi turisti sunt din Bucuresti, dupa care predomina cei din Brasov si Sibiu. O zi de vacanta calare costa in jur 60 de euro. 'Pretul include cazare, pensiune completa, mic dejun, pranz si cina si calaritul", a precizat Cristian Culda. In plus, bagajele sunt transportate cu masini de teren, astfel incat turistii sa beneficieze de ele in pauze.

Noaptea la sac de dormit

Aproape nicio zi din tabara de calarie nu seamana una cu alta. Intr-o zi turistii sunt dusi sa calareasca trei-patru ore dupa care se intorc la pensiune si au liber. 'In alte zile stabilim un traseu, putem vizita manastirile din zona si putem innopta la cabana. In alta zi innoptam la cort. Daca timpul permite, in alta noapte turistii sunt pusi sa doarma la sac de dormit", a mai explicat Cristian Culda.

Citeste articolul intreg pe RTV.net

×