x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Covasna și-a lansat propriile pachete turistice

Covasna și-a lansat propriile pachete turistice

de Diana Scarlat    |    20 Sep 2016   •   08:49
Covasna și-a lansat propriile pachete turistice

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna a lansat astăzi, în cadrul evenimentului „Covasna, pur și simplu fabulos”, organizat la București, site-ul www.viziteazacovasna.ro, unde se pot găsi pachetele turistice care includ toate atracțiile zonei: zece pachete pentru vacanță, dintre care unele sunt deja afișate pe site, iar altele vor fi alcătuite la cerere. Trei conace și două castele din județ, cu o vechime de câteva sute de ani, vor putea fi vizitate gratuit în cursul zilei de marți, turul acestora fiind inclus în programul manifestării ''Zilele turismului covăsnean''.

 

Pachetele turistice propuse celor care vor să descopere Covasna includ vizite la meșteri populari, excursii în natură, cursuri de echitație, aventură și turism culinar cu specific local. Covasna se mândrește cu 160 de conace și castele, dintre care unele au intrat în circuitul turistic, devenind hoteluri, pensiuni sau muzee.

Celelalte urmează să fie restaurate, fie prin inițiative private, fie prin investiții de la Consiliul Județean. Covasna le mai oferă turiștilor și posibilitatea de tratament cu apă minerală cu proprietăți curative, de la cele peste 1.000 de izvoare din această zonă. Deja s-au făcut importante investiții în centre SPA și de tratament, care pot concura cu cele mai renumite astfel de baze din țară sau din străinătate.

Castelul Daniel din Tălișoara, construit în prima jumătate a secolului al XVII-lea, în stil renascentist, ascunde câteva mistere neelucidate, precum cel al semnificației frescelor și a "camerei secrete", descoperite în timpul lucrărilor de restaurare. Castelul a fost cumpărat de doi tineri, Racz Lilla și Attila, originari din Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, iar noii proprietari l-au reabilitat și l-au introdus în circuitul turistic. Acest castel are opt camere, fiecare cu un stil și o poveste aparte.

Castelul Daniel din Vârghiș este proprietatea autorităților orașului Esztergom din Ungaria. Castelul este înconjurat de un parc dendrologic, iar cea mai veche parte a ansamblului datează din secolul al XVI-lea. Turul mai include conacul Damokos Gyula din Cernat, care găzduiește în prezent Muzeul etnografic în aer liber, conacul Gál din Dalnic construit în 1844 și conacul Mikes-Szentkereszty din Zagon, unde funcționează un centru cultural.

Bisericile fortificate, înconjurate de sisteme de protecție, compuse din ziduri și bastioane, sunt și ele valoroase monumente istorice de arhitectură, care provin din epoca medievală. Astfel de biserici fortificate pot fi vizitate în Sfântu Gheorghe, Ilieni, Aita Mare, Belin, Arcuș și Sânzieni.

CLICK PE POZA, PEBNTRU GALERIE FOTO

Cei care vor să guste din specialitățile tradiționale secuiești sunt așteptați să încerce cea mai bună combinație: slană cu ceapă roșie și pâinea de casă preparată cu ingrediente naturale, după rețeta originală a zonei, care se poate păstra proaspătă mai multe zile. Preparatele culinare sunt și foarte bune alegeri ca suveniruri de la Covasna.

De asemenea, Kürtőskalác-sul este cel mai cunoscut desert din zonă. La bază este un produs de patiserie cu rude chiar și în Suedia sau Germania. Prima rețetă cunoscută ce leagă colacii secuiești de meleagurile din Covasna a fost publicată în cartea de bucate din 1784 a contesei Mikes Mária.

Doritorii de delicii culinare mai trebuie să știe că în județul Covasna, capitala turtei dulci este orașul Târgu Secuiesc. Tradițional, turta dulce se pregătește pentru târguri, sărbători, dar este oferită și drept cadou între îndrăgostiți.  

CLICK PE POZA, PEBNTRU GALERIE FOTO

×
Subiecte în articol: covasna pachete turistice turism calatorii