x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cum să călătoreşti cu bani puţini

Cum să călătoreşti cu bani puţini

de Theodora Şutiu    |    19 Iul 2018   •   18:01
Cum să călătoreşti cu bani puţini
Sursa foto: conejota/Getty Images/iStockphoto

Visezi să vizitezi plajele spectaculoase din Thailanda,  străduțe colorate din Paris, sătucuri din Italia sau ruinele din Atena şi nu îţi permite buzunarul? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să pleci în locurile mult visate fără să cheltui o avere.

Sigur ai prin casă haine, încălțăminte sau chiar piese de mobilier pe care nu le mai folosești. Pentru a putea face rost de banii de care ai nevoie pentru călătoria ta, poți vinde aceste obiecte. Sunt mai multe moduri în care poți vinde obiecte, încearcă pe grupuri de Facebook cu acest specific.

Dacă la sfârșitul lunii nu prea mai ai bani din salariu dar vrei să pleci în vacanță la mare sau la munte, o opțiune este să îți faci un card de rate care să îți permită să plătești o sumă mare de bani în tranșe, pe o perioadă mai lungă. Trebuie să pui pe hârtie toate cheltuielile necesare pentru vacanță, pentru a stabili un buget.

Dacă vânezi vacanțe ieftine, probabil cauți prima oară bilete de avion cu preț redus. Se întâmplă să găsești bilet dus -întors la preț de 8 euro dar atunci când cauți cazare prețurile sunt chiar și de 3 ori mai mari decât costul biletului, pe o singură noapte. O soluție ar fi să încerci couchsurfing, un sistem prin care oameni din toată lumea pun la dispoziție camera sau canapeaua liberă pe care o au, pe gratis. În plus, vei avea ocazia să interacționezi cu localnici care îți pot arăta cele mai bune locuri de mâncat și vizitat și, per total, îți pot oferi o experiență autentică.

Volutourism  pentru vacanțe lungi

Dacă ai strâns o sumă mică de bani, dar ai o perioadă lungă de timp pe care vrei să o petreci călătorind, poate te va interesa conceptul de volutourism. Conceptul implică o combinație de călătorit cu voluntariat, practic ajuți la o dezvoltare durabilă și explorezi o nouă țară și o nouă cultură. Majoritatea voluntarilor nu plătesc decât transportul, deoarece locuiesc la o familie din țara respectivă, care îi ajută să se simtă de parcă fac parte din comunitate.

În cazul în care ești constrâns nu doar de bani, dar și de timp  și ai la dispoziție doar weekendul, poți încerca o experiență cu cortul prin țară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: calatorii ieftine