x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinații turistice la modă: China, Japonia, Coreea de Sud, Laponia

Destinații turistice la modă: China, Japonia, Coreea de Sud, Laponia

de Diana Scarlat    |    17 Noi 2023   •   07:40
Destinații turistice la modă: China, Japonia, Coreea de Sud, Laponia

Românii simt nevoia să călătorească în țări pe care nu le-au mai vizitat, iar din această iarnă se schimbă preferințele pentru vacanțe. În top sunt destinații precum China, Japonia, Coreea de Sud și Laponia, pentru care agențiile au oferte foarte avantajoase.

În ultimii trei ani, în top au fost „țările calde”, unde se poate face plajă și iarna, precum Egipt și Zanzibar. Anul acesta a revenit „în forță” Tunisia, ca destinație preferată de cei care vor să petreacă o vacanță de iarnă la temperaturi de vară. Acum s-au diversificat ofertele, fiind foarte multe croaziere sau circuite turistice care includ mai multe destinații, mai ales în zone care erau inaccesibile din cauza prețurilor mari. Pentru Laponia, de exemplu, ofertele de anul acesta, pentru „întâlnirea cu Moș Crăciun”, sunt mult mai ieftine decât acum cinci ani.

Pachetele turistice care se vând cel mai bine la târgurile de turism sunt cele mai ieftine, însă anul acesta au fost vândute bine și cele scumpe. Agenția Paralela 45, de exemplu, a vândut cele mai scumpe două pachete pentru Maldive și Laponia și un circuit în Coreea de Sud și Japonia. 

O vacanță în Laponia pentru 2 adulți și doi copii, 4 nopți de cazare, s-a vândut cu 10.788 de euro, iar în Coreea Sud și Japonia, pentru 2 adulți, vacanța costă 9.710 euro.

La polul opus se află ofertele agenție Christian Tour: pentru 4 zile în Laponia, prețul este de 1.395 de euro de persoană. Acasă la Moș Crăciun se ajunge cu avionul, după 4 ore de zbor de la București spre Kittila. Oferta agenției include cazarea în stațiunea Levi, cea mai mare stațiune montană finlandeză, situată la circa 170 km nord de Cercul Polar. Oferta este interesantă și pentru pasionații de schi, pentru că aici sezonul începe în octombrie și durează până în mai, iar stațiunea are 43 de pârtii.

Pachetele turistice pentru Laponia pot include unele experiențe precum vânătoarea de aurora boreală sau se pot plăti excursii opționale. O astfel de excursie durează 3-4 ore și costă 79 de euro pentru adulți sau 69 de euro pentru copii cu vârsta între 4 și 12 ani, fiind gratuită pentru cei mai mici de 4 ani.

Alte aventuri sunt safari cu sania trasă de câinii husky, de o oră sau două, într-o cursă de trei kilometri, pe care turiștii o parcurg înveliți în pături călduroase, admirând peisajul polar, sau o plimbare cu sania trasă de reni, tot de o oră sau două, aceasta din urmă costând în jur de 100 de euro de persoană.

 

Vizite la Marele Zid Chinezesc

 

Altă destinație la modă este China. Încă din vara acestui an, interesul românilor pentru ofertele turistice în această țară crescuseră semnificativ, iar trendul se menține. Românii au reînceput să viziteze China, în număr foarte mare, după o pauză de aproape patru ani, cauzată de pandemie. Cererea pentru vacanțele în această țară a crescut semnificativ. Agenția DAL Travel înregistrează o creștere a cererii cu 25% față de 2019, ultimul an când turiștii români au putut vizita China. Turiștii interesați de această destinație se încadrează în profilul turistului DAL Travel - pretențios, care a călătorit mult și care dorește să continue să își îmbogățească palmaresul cultural și spiritual, un adevărat devorator de turism.

Cei care vor să viziteze China pot alege din mai multe tipuri de produse turistice, oferite de agențiile din România. Țara s-a redeschis total turismului, începând cu 15 martie 2023, după o perioadă de restricții drastice. Cei care aleg o astfel de experiență trebuie să mai știe că au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. 

Viza de intrare se obține de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepția vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera și la frontieră. Începând cu 25 iunie 2018, deținătorii de pașaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din București.

Cele mai vizitate locuri sunt Beijing, Xi'an, Guilin, Shanghai, Hong Kong și Macao, iar cel mai popular traseu include vizite la Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis, Armata de Teracotă și alte obiective esențiale ale culturii și istoriei chineze. O astfel de vacanță costă în jur de 3.500 de euro de persoană, incluzând transport cu avionul și cazare la hoteluri de 4 stele, precum și toate mesele, pentru un sejur.

Atracția cireșilor înfloriți

În Japonia și în Coreea de Sud, la modă sunt vacanțele de primăvară, pentru a admira cireșii înfloriți. O astfel de experiență în Coreea de Sud costă 2.990 de euro, la agenția Exact Travel, pentru un circuit de 11 zile. Se vizitează orașul Seul, cu Strada Yeouido, cunoscută pentru atmosfera magică creată de cireșii înfloriți, apoi Insula Jeju, una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, unde turiștii admiră peisaje spectaculoase și cultura locală. 

Jeonju este un important centru cultural, unde turiștilor li se recomandă să se îmbrace în hanbok, costumul tradițional coreean, să se relaxeze într-un Jjimjilbang – un fel de SPA tradițional – și să guste din preparatele culinare coreene. Se mai vizitează Insula Jeju și Busan.

Numărul românilor care călătoresc în Japonia a crescut, de asemenea, foarte mult, de anul acesta. Agențiile vând pachete turistice create pentru mai multe categorii de public, de la pasionații de desene animate Manga, până la cei care sunt dornici să testeze gastronomia locală sau cei care caută cele mai mari parcuri tematice de distracție.

Cei mai mulți aleg circuitele de vară, după ce au avut mare succes și anul trecut tururile tematice, care le oferă vizitatorilor experiențe unice, de nișă. „În mod special, tururile dedicate pasionaților de anime, manga, gastronomie sau parcuri tematice de distracție au atras un număr tot mai mare de turiști. De asemenea, a crescut interesul pentru regiunile extreme ale Japoniei, precum nordul insulei Hokkaido și insula tropicală Okinawa, care poate fi vizitată ca parte a programului de Revelion 2024: Japonia tradițională și tropicală. Turiștii sunt tot mai interesați de orașe cu încărcătură simbolică și istorică aparte precum Nagasaki, Aomori, Kanazawa, Kobe sau Miyazaki - modalitate inedită găsită specialiștii agenției pentru a vizita toate aceste orașe”, explică reprezentanții agenției Exact Travel. Sunt căutate în continuare și tururile clasice care includ croaziere în jurul Japoniei sau vizitarea locurilor cu cireși înfloriți, la finalul lunii martie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: destinaţii tendinte China Laponia