x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor

Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor

03 Mai 2021   •   13:28
Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor

Grecia redeschide terasele cafenelelor și restaurantelor, după șase luni în care acestea au fost complet închise, scrie AFP. Pandemia de coronavirus a dat o puternică lovitură economiei Greciei, prin afectarea gravă a turismului, care repreziintă peste 25% din PIB-ul acestei țări.

Circa 330.000 de persoane lucrează în acest sector de activitate.

Zeci de restaurante, baruri şi cafenele au fost închise definitiv în centrul Atenei şi în Salonic, nemaiputând suporta plata chiriilor și a angajaților. Şase unităţi din zece sunt ameninţate cu închiderea definitivă, potrivit  preşedintelui sindicatului din industria restaurantelor, Yorgos Kavvathas,
"20% din stabilimente nu dispun de terase", a precizat acesta.

Redeschiderea teraselor se face cu respectarea unor măsuri stricte de protecție: angajaţii vor trebui să facă autoteste COVID-19 o dată pe săptămână şi să poarte măşti sanitare. Sunt autorizate maximum 6 persoane la o masă. Acestea funcțiionează până la ora 23.00. 

Circulația este interziisă pe timpul nopții.

Autoritățile vor să aloce 11,6 miliarde de euro în 2021 pentru a atenua efectele negative ale pandemiei, după ce au cheltuit alte 24 de miliarde de euro în 2020.
"Avem noi aliaţi: vaccinarea, autotestele şi vremea caldă, care ne fac să sperăm că această aventură fără precedent se va termina în curând", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Guvernul de la Atena a accelerat campania de vaccinare extinzând-o la persoanele de peste 30 de ani. Până în prezent, au fost administrate peste 3 milioane de doze de vaccinuri anti COVID-19.

Grecia are 10,8 milioane de locuitori șii a înregistrat circa 345.000 de cazuri de coronavirus şi peste 10.400 de decese.

×
Subiecte în articol: grecia