x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Noile obiceiuri de călătorie ale românilor

Noile obiceiuri de călătorie ale românilor

30 Dec 2020   •   22:30
Noile obiceiuri de călătorie ale românilor

Românii și-au schimbat obiceiurile de călătorie în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Rezervările pentru vacanțele la cabane, vile ori case de vacanță au crescut cu 85% comparativ cu 2019, potrivit Travelminit.ro.

În perioada iulie - august, 4.02% din numărul total de rezervări înregistrate pe platformă a fost la cabane și case de vacanță, observându-se o creștere de 84% față de aceeași perioadă a anului trecut. Tendința se păstrează și pentru perioada sărbătorilor de iarnă, când românii au preferat să închirieze case și cabane individuale.

„După introducerea noilor măsuri restrictive din ultimele două luni, s-a observat un impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro. Procentul de rezervări al unităților de cazare care se pot închiria integral a crescut la 5.80%, față de lunile precedente. Specialiștii se așteaptă ca procentul de rezervări pentru acest tip de cazări să fie în continuă creștere”, au transmis reprezentanții platformei.

Avantajul cazărilor care pot fi rezervate integral este că sunt accesibile tuturor bugetelor, în funcție de numărul de camere și facilitățile pe care le oferă. Astfel, o cabană situată în Harghita poate fi închiriată cu 487 lei/noapte pentru 11 persoane, oferind 4 dormitoare, bucătărie complet echipată, grătar, ciubăr și saună contra cost. Cei care caută o experiență autentic maramureșană, au putut opta pentru închirierea unei case vechi de 100 de ani, restaurate, la costul de 4.500 lei/noapte pentru 6 persoane.

Peste 65% din aceste unități de cazare au condiții flexibile de rezervare, care permit schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a se reține comision de anulare. În majoritatea rezervărilor înregistrare, românii au optat pentru astfel de condiții de rezervare, precum și pentru plata cu vouchere de vacanță.

„Tendința de a rezerva unități de cazare care se pot închiria integral a crescut și datorită facilităților oferite, precum: bucătărie complet utilată, curte cu foișor, grădină spațioasă și grătar, terasă, jocuri de societate. Astfel, românii beneficiază la locație de tot ce au nevoie și își pot planifica vacanțe în locuri retrase, fără a avea grija anumitor lipsuri”, precizează comunicatul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: calatorii rezervari vacante cabane vile