x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Noua Zeelandă renunță la restricțiile anti COVID-19

Noua Zeelandă renunță la restricțiile anti COVID-19

12 Sep 2022   •   12:51
Noua Zeelandă renunță la restricțiile anti COVID-19

Noua Zeelandă a renunțat, astăzi, la regulile privind purtarea măștilor și la cerința de vaccinare, punând capăt unora dintre cele mai stricte măsuri din lume privind pandemia COVID-19, la aproximativ doi ani după ce au fost puse în aplicare.

Premierul Jacinda Ardern a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a sosit momentul ca oamenii să trăiască fără restricțiile extraordinare existente anterior, scrie Reuters.

"În sfârșit, în loc să simțim cum COVID dictează ce se întâmplă cu noi, cu viețile noastre și cu viitorul nostru, preluăm controlul", a declarat Ardern.

"Pentru prima dată în ultimii doi ani, putem aborda vara cu certitudinea de care au nevoie neozeelandezii și afacerile, contribuind astfel la stimularea unei activități economice mai puternice”, a adăugat ea.

Toate cerințele privind purtarea măștilor au fost eliminate, cu excepția unităților de îngrijire medicală și a celor de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Doar persoanele pozitive la COVID-19 vor trebui să se izoleze timp de 7 zile, în timp ce contactele lor nu mai sunt obligate să facă acest lucru.

Toate mandatele guvernamentale de vaccinare vor fi, de asemenea, eliminate pe 26 septembrie, a declarat Ardern, adăugând că angajatorii vor decide acum dacă vor cere sau nu ca angajații lor să fie vaccinați.

De asemenea, guvernul va elimina toate cerințele de vaccinare pentru călătorii care sosesc și pentru echipajul aerian.

Răspunsul rapid al Noii Zeelande la pandemie, regulile stricte privind pandemia și izolarea sa geografică au ținut-o în mare parte ferită de virus până la sfârșitul anului trecut.

Guvernul a renunțat la politica de zero-COVID în acest an, odată ce populația a fost în mare parte vaccinată. De atunci, virusul a fost lăsat să se răspândească.

S-au înregistrat 1.950 de decese și aproximativ 1,7 milioane de cazuri confirmate de COVID-19.

×