x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Noul an chinezesc sărbătorit în Vietnam. Preparatul culinar tradițional

Noul an chinezesc sărbătorit în Vietnam. Preparatul culinar tradițional

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   18:30
Noul an chinezesc sărbătorit în Vietnam. Preparatul culinar tradițional
Sursa foto: Hepta

Anul Nou în Vietnam se numește Tet nguyen dan (prescurtat Tet), care înseamnă „Primul festin de dimineață”. Acesta începe pe 10 februarie.

Cum sărbătoresc vietnamezii Noul An Lunar în 2024. Puiul-dragon Dong Tao, deliciu pe masa festivă

Este cea mai importantă sărbătoare și durează între 3 și 5 zile. În această perioadă, toate agențiile guvernamentale și băncile sunt închise, magazinele, cafenelele și restaurantele nu funcționează, astfel încât alimentele și produsele necesare sunt cumpărate în avans, potrivit Reuters, citat de dcnews.ro.

Tet se sărbătorește în prima zi a calendarului lunar care diferită astfel în fiecare an. 

Preparatul culinar tradițional

Cunoscut pentru picioarele lungi, puiul Dong Tao esteconsiderat un deliciu în Vietnam și este consumat mai ales în timpul sărbătorii de Anul Nou Lunar.

Această pasăre de curte rară, cunoscută și sub numele de pui-dragon, își are originile în Dong Tao, un sat la 30 km sud-est de Hanoi.

Puiul Dong Taocântărește până la 6 kg, cândva rezervat doar pentru membrii familiei regale, se crede că aduce noroc și bogăție celor care-l mănâncă la începutul Anului Lunar.

„Un pui dragon matur, de cel puțin un an, crescut în satul Dong Tao, este vândut cu până la 5 milioane de dong (205,38 USD) sau uneori chiar și 10 milioane de dong”, spune Le Trong Dung, un crescător de pui din sat.

Nguyen Thi Hong Nhung, un alt crescător local de pui, explică faptul că cele mai cerute părți ale puiului sunt picioarele pentru că, fiind mari, se pot prepara mai multe feluri.

Loc Duc Toan, un bucătar de 25 de ani din Hanoi, este de părere că un pui Dong Tao are cel mai bun gust la vârsta de 13 -15 luni, și că cel mai bine se gătește la aburi.

„Când este făcută la abur, pielea va fi crocantă iar carnea va fi mai dulce. Nu seamănă deloc cu carnea de pui”, a spus Toan. "Sunt sigur că nu vei găsi pui Dong Tao în niciun restaurant KFC în viitorul apropiat” a adăugat acesta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×