x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Obiectiv turistic: litoralul românesc

Obiectiv turistic: litoralul românesc

de Alina Ramona Anghel    |    14 Iun 2010   •   00:00
Obiectiv turistic: litoralul românesc

Liniştea, pentru unii, distracţia, pentru alţii, sau simplul fapt că vor sta împreună cu familia aşa cum nu reuşesc să o facă în timpul anului, conving oamenii să-şi schimbe statutul de angajat cu cel de turist. Plajele întinse şi spaţioase, valurile calde ale mării, locurile de joacă amenajate special pentru copii şi meniurile restaurantelor din toate staţiunile vă aşteapă ca în fiecare an, poate un pic mai bine decât în trecut.

Nu demult, am avut şansa neaşteptată de a participa la un infotrip pe Litoral - organizat de Bibi Touring Ploieşti -, în cadrul căruia am vizitat practic tot ce era de vizitat pe ţărmul Mării Negre, începând cu hotelurile şi cea ce pot oferi ele: camerele, piscinele, locurile de joacă pentru copii sau bazele de tratament. Pentru că un an nou înseamnă un nou sezon estival şi clienţi noi, dar şi din cei mai vechi, patronii au purces încă de acum câteva luni să renoveze hotelurile şi să le doteze cu toate echipamentele necesare satisfacerii cerinţelor clienţilor. Deşi veţi mai găsi camere de hotel pe "stilul vechi", cu siguranţă veţi fi satisfăcuţi de preţuri şi condiţiile de cazare. Că tot vorbeam de hoteluri, ar fi bine să menţionăm şi ceva despre ele. Începând cu nordul litoralului şi sfârşind cu Vama Veche, vă aşteapă circa 150 de unităţi de cazare, reprezentate fiind de patru hoteluri de 5* în Mamaia şi Saturn, zeci de hoteluri de 4*, 3* sau 2*, dar şi hoteluri de... 1*. De asemenea, hotelurile vă oferă diferite variante de masă, cuprinzând şi apreciatul All Inclusive la câteva hoteluri din staţiunea Venus şi Saturn. Cel mai ieftin sejur de 7 nopţi costă 184 lei, cazarea la un hotel de 1* în staţiunea Neptun, iar cele mai scumpe valorează 3168 lei, cazare cu demipensiune la un hotel de 5* şi 973 euro, cazare cu pensiune completă, tot la un hotel de 5*, ambele în staţiunea Mamaia.

UTIL
Dar iată şi câteva sfaturi utile despre cum şi când să vă faceţi rezervările de vacanţă - dacă nu vă vor mai fi toate de folos acum, căci sezonul deja a început, e bine să le reţineţi pentru anii care vin, căci prea multe nu se vor schimba din acest punct de vedere pe Litoralul românesc.
Dacă alegeţi să vă faceţi rezervări din timp, adică în perioada 1 februarie-31 martie, unele agenţii de turism vă fac reduceri ce merg până la circa 30 la sută din preţul pe care l-aţi plăti dacă aţi cumpăra un sejur pe ultima sută de metri. De asemenea, multe dintre ofertele speciale ale agenţiilor vă permit să beneficiaţi de serviciile unui hotel bun, plătind mai puţin. Pentru cei care dintr-un motiv sau altul nu-şi pot permite să-şi petreacă concediile la mijlocul sezonului estival, agenţiile de turism oferă pachete cu "mini-preţuri de vacanţă", în perioada 3 mai-15 iunie sau 1-31 septembrie, permiţându-vă astfel să vă petreceţi câteva zile liniştite la mare, la începutul sau sfârşitul sezonului. Mai aveţi parte şi de mici suprize, agenţiile oferindu-vă sejururi de tipul plăteşti 5 nopţi şi stai 7, pentru cei care preferă o zi în plus la mare în sezonul intermediar decât un sejur mai scurt în plin sezon când este foarte aglomerat. Unele hoteluri vă oferă suplimente la masă, de tipul plăteşti 45 lei pentru demipensiune şi primeşti masă de 50 lei, pentru cei care preferă să servească masa împreună cu familia la restaurantul hotelului.

ACTIVITĂŢI OPŢIONALE
Agenţiile din judeţul Constanţa organizează excursii opţionale, compuse din croazieră şi dejun pescăresc pe Insula Ovidiu, plimbare cu velierul sau caiacele pe mare, scuba diving, croazieră în Delta Dunării cu prânz pescăresc. În plus, tot în ecursiile opţionale puteţi să vizitaţi Adamclisi şi Mănăstirea Sf. Andrei, să degustaţi vinuri la Crama Murfatlar, să vă afişaţi veleităţi de mari călăreţi la herghelia Mangalia sau să petreceţi o seară pur românească la restaurantul Nunta Zamfirei. Tot pe litoralul Mării Negre mai puteţi să faceţi salturi cu paraşuta, să vizitaţi Aqua Magic, primul parc de distracţii acvatice din România, care are o capacitate de peste 2500 de locuri. La unele hoteluri puteţi beneficia de tratamente SPA, masaj corporal cu tot felul de uleiuri aromatice dar şi tratamente medicale, împachetări cu nămol, cure cu apă sulfuroasă şi multe alte tratamente, efectuate sub atenta supraveghere a medicilor, angajaţi ai hotelurilor respective. Aproape la fiecare hotel veţi găsi locuri de joacă pentru copii şi, la unele hoteluri, mini grădiniţe, locuri în care vă puteţi lăsa copiii fără nici o problemă. De asemenea, în cazul în care veniţi în staţiuni în interes de serviciu, veţi găsi şi săli de conferinţe, dotate cu toate echipamentele necesare.

Sperând că v-am convins cu cele spuse până acum, vă invit să vizitaţi şi să vă petreceţi câteva zile pe litoralul românesc, să participaţi la evenimentele speciale organizate de primării, să vizitaţi de asemenea şi obiectivele turistice care fac parte din istoria locului şi a României.

×
Subiecte în articol: vacanŢĂ În romÂnia ta