x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Au apărut dinozauri la Neptun. Parcurile de distracții de pe litoral se deschid de Ziua Copilului

Au apărut dinozauri la Neptun. Parcurile de distracții de pe litoral se deschid de Ziua Copilului

de Diana Scarlat    |    31 Mai 2024   •   07:40
Au apărut dinozauri la Neptun. Parcurile de distracții de pe litoral se deschid de Ziua Copilului

Sezonul estival s-a deschis, teoretic, la 1 mai, dar cele mai multe unități de cazare își așteaptă turiștii de la 1 iunie. De Ziua Copilului se deschid și parcurile de distracții, în stațiunea Neptun fiind două astfel de locuri pentru cei mici: unul de aventură și unul cu dinozauri, care face trecerea în Jurasic, pentru pasionați. Jurasica Adventure Park și Paradis Land sunt locurile ideale pentru distracții, mai ales atunci când vremea nu e bună pentru plajă sau aqua park. Stațiunile din sudul litoralului s-au schimbat mult, în urma unor investiții foarte mari.

Jurasica Adventure Park, de la Neptun, îi transpune pe cei mici în lumea fascinantă a dinozaurilor. Teritoriul tematic Jurasic e amplasat la malul mării, într-o zonă verde, în mijlocul naturii, în pădurea din stațiunea Neptun, pe o suprafață de 2 hectare. Se organizează jocuri interactive și activități educative, în „colaborare” cu 42 de exemplare de dinozauri în mărime naturală. Nu sunt jucării, ci sunt exemplare atestate științific, amplasate în 6 zone, fiecare fiind dedicată câte unui continent – Europa, Asia, America, Africa, Australia și Antarctica. 

Parcul include și o expoziție fascinantă de fosile și zone tematice spectaculoase, iar în curând vor mai fi o cascadă, un vulcan, un sit paleontologic și căsuțe amenajate în copaci. 

Pentru ca distracția celor mici și relaxarea celor mari să fie complete, parcul mai include un labirint pentru copii, loc de joacă, trambuline, Rainforest Cafe și Food Court care oferă preparate foarte variate. Vizitatorii se pot bucura de o experiență plăcută, chiar și după lăsarea întunericului, deoarece parcul este iluminat integral printr-un sistem de ghirlande care acoperă aproximativ 3 kilometri. De asemenea, parcul dispune de propria parcare cu acces controlat, cu 85 de locuri pentru autoturisme și 5 locuri pentru microbuze sau autocare. De la 1 iunie, parcul va fi deschis în fiecare zi”, explică managerul Jurasica Adventure Park. 

Zona piraților din Caraibe

În imediata apropiere este și parcul de aventură Paradis Land, primul brand din zona de sud- est a României care a avut ca principal obiectiv îmbunătățirea experiențelor legate de aventura trăită într-un astfel de parc tematic. Paradis Land este o lume aventuroasă, cu multe surprize, ce se află sub emblema piraților. De aceea, mascota parcului este temutul Căpitan Barbarossa.

În parc se pot parcurge 14 trasee cu dificultate progresivă, împărțite în funcție de nivelul de dificultate și de grupa de vârstă căreia i se adresează. Fiecare traseu este simbolizat de o culoare specifică, pentru a fi ușor de recunoscut de către participanți. Există jocuri pentru grupuri, cu însoțitori și instructori, iar parcul pune la dispoziția aventurierilor tot ce presupune echipamentul necesar pentru activități.

În ambele parcuri tematice se organizează inclusiv petreceri private, precum zile de naștere pentru cei mici, pline de surprize și de animatori, iar de 1 Iunie vor fi programe speciale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×