x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Răsfață-te în cele mai bune centre de SPA&Wellness

Răsfață-te în cele mai bune centre de SPA&Wellness

de Oana Portase    |    13 Dec 2016   •   20:00
Răsfață-te în cele mai bune centre de SPA&Wellness
Sursa foto: LeventKonuk/Getty Images/iStockphoto

Concediul înseamnă pentru mulți dintre noi drumeții, vizite la muzee și distracție, însă cel mai important lucru este să ne încărcăm bateriile după luni întregi de stres și muncă. Putem face acest lucru într-o vacanță la SPA, în care întreaga atenție a hotelierilor este canalizată spre relaxarea totală a vizitatorilor. Turismul SPA&Wellness a luat avânt la noi în țară în ultimii ani, dar s-a dezvoltat mai mult în sectorul privat, asta deși stațiunile balneoclimaterice ale României pot redevini, dacă există interes și investiții, adevărate comori. Spre deosebire de vacanțele la băi, căutate în special de familişti și pensionari, turismul la SPA atrage categorii de toate vârstele, iar ofertele hotelierilor sunt variate.

Omul modern este într-o permanentă căutare de resurse pentru îngrijire și o viață mai bună. Ni se spune pe toate canalele că stresul dăunează sănătății și că ar trebui să avem grijă de mintea și sufletul nostru, nu doar de trup. Astfel, turismul de îngrijire a cunoscut o explozie pe piața din România. Mulţi hotelieri şi-au rebrenduit hotelurile care, deşi nu sunt neapărat destinații SPA, au în cadrul lor câte un centru de relaxare ce cuprinde saună, jacuzzi sau salon de masaj. Hotelierii au înțeles rapid că turiștii vor să se destindă și să se simtă bine, așa că pachetele acestora conțin de multe ori și cupoane pentru răsfăț personal. Unele centre specializate în acest fel de oferte plusează și vin cu pachete ce conțin și cursuri de meditație și yoga. Conceptul de "Healthy Hotels", care intră în categoria turismului de SPA&wellness, reprezintă o industrie de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari la nivel global.

SPA înseamnă Sanitas Per Aquam, adică Sănătate prin Apă. La început, acest lucru a însemnat doar hidromasajul practicat în faimoasele băi jacuzzi. În anii ’70, în SUA a apărut primul centru de acest fel care se numea Amenity SPA, un spațiu deschis în incinta unul hote de lux, care oferea jacuzzi, saună, hammam, masaj, manichiură, pedichiură și alte procedee de înfrumusețare. >

Sănătate pe toate planurile

Unul dintre cele mai renumite hoteluri axate pe răsfăț și relaxare de la noi în țară este Hotelul Europa din stațiunea Eforie Nord. Chiar dacă acum este iarnă, odihna la malul mării este binevenită. O plimbare pe plajă ne poate încărca de energie, iar aerosolii au efect curativ în multe cazuri. În plus, hotelul are tot ce trebuie pentru o vacanță completă. Ofertele actuale ale hotelului sunt diverse. Puteți opta pentru pachetul „Relax&Recharge” care pornește de la 65 de euro pe noapte și cuprinde cazarea cu mic dejun, pachet SPA cu câte două terapii incluse pe zi de persoană, acces nelimitat la piscina interioară cu apă sărată din lacul Techirghiol, saună umedă și una uscată, jacuzzi și fitness. Pachetul “Catifeaua Neagră” este altă ofertă specială pentru această perioadă. Pachetul pornește tot de la 65 de euro și conține cazarea, mic dejun, baie cu nămol, masaj cu nămol și hidromasaj cu uleiuri esențiale (terapiile sunt zilnice) și acces SPA nelimitat. Ofertele sunt valabile până pe 3 ianuarie 2017.

Pachete de răsfăț

Teleferic Grand Hotel din Poiana Brașov are oferte speciale pentru cei care vor să își sărbătorească ziua de naștere sau onomastica. Un pachet de 179 de euro cuprinde 2 nopți de cazare în cameră dublă, mic dejun, acces gratuit la SPA și 10% reducere la tratamente, 10% reducere la consumația de la restaurante și baruri și 15% reducere la tariful camerelor extra. Din partea casei primiți tortul și vinul spumant pentru două persoane. Oferta este valabilă doar în timpul săptămânii, de luni până joi, până pe 20 februarie 2017.

DE PE PÂRTIE, LA MASAJ

Centre SPA în marile stațiuni de schi din lume

Vals: Therme Vals – Elveția;

Bormio: Bagni Vecchi & Nuovi – Italia;

Meran: Termele Meran – Italia;

Land: Berchtesgaden: RupertusTherme și Watzmann Therme – Germania;

Bialka și Bukowina Tatrzánska: Tremele Bania și Bukowina – Polonia;

Valea Gastein: Alpentherme și Felsentherme – Austria;

Altenmark-Zauchensee: Therme Amadé – Austria;

Längenfeld/Ötztal: Aqua Dome – Austria;

Bad Kleinkirchheim: Baia termală Römerbad, Termele St. Kathrein și Karlbad – Austria;

 

Dăruiește odihnă!

La Septimia Resort din Odorheiu Secuiesc vă puteți bucura de o experiență minunată. Puteți opta pentru pachete de relaxare de cinci sau două nopți, la hoteluri de 3 sau 4 stele. Pentru 5 nopți de cazare la un hotel de 3 stele veți plăti aproximativ        1.660 de lei (două persoane) și aveți incluse demipensiunea, welcome drink, relaxare nelimitată la centrul de Wellness & SPA (bazin de înot acoperit, jacuzzi, saune, baie de aburi, ciubere cu apă sărată, sală haloterapeutică), programe speciale de saună (cu sare, miere, unt de cacao, cafea) și un program suplimentar la alegere (masaj, călărie sau bowling). Pentru același pachet veți plăti 1.885 la hotelul de 4 stele și veți avea în plus produse cosmetice surpriză de bun venit, activități sportive nelimitate: teren de squash, tenis de masă. Pachetel de două nopți costă 459 de lei și 559 de lei. Toate ofertele sunt valabile până pe 18 decembrie. Resortul din Odorheiu Secuiesc are și centru de echitație, unde puteți învăța să călăriți ori puteți să închiriați o caleașcă sau o trăsură. Dacă tot vine perioada cadourilor, anumite oferte SPA de la resort le puteți face cadou sub formă de card. Dacă vă e dor de celebrele stațiuni balneo de la noi, Băile Felix, Geoagiu, Călimănești, Căciulata, și acolo găsiți hoteluri axate pe turismul de îngrijire, care au piscine interioare și diverse pachete de înfrumusețare. Prețurile pot porni de la 65 de lei pe noapte și se modifică în funcție de confortul dorit și de faciltățile incluse.

CELE MAI CIUDATE SPA-URI DIN LUME

 

SPA-ul din închisoarea de femei Chang Mai, Thailanda – masajul este făcut de deținute;

Centrul din Grotele Galos, Chicago;

SPA-ul cu șerpi de la ferma Ada Barak, Israel;

Mănăstirea SPA Marienkron, Austria;

Centrul de relaxare prin bere Chodovar, Cehia;

SPA-ul din clădirea pompierilor, Iowa;

Centrul din trenul Mais Oui, California;

 

Băile hamam, făcute celebre de turci

Printre regii relaxării supreme se află turcii deveniți faimoși pentru băile hamam. O astfel de baie are de fapt trei încăperi și cuprinde mai multe etape. Mai întâi, vei sta într-o cameră de acomodare și anume camera caldă, încălzită de un flux continuu de aer uscat și fierbinte. Apoi treci în camera fierbinte, unde un angajat al centrului SPA te va exfolia cu o mănușă sau un prosop din fibre naturale. La final, urmează partea cea mai plăcută: masajul cu spumă de săpun și apoi vei sta la relaxare într-o încăpere mai răcoroasă. Ofertele last minute pentru Turcia pornesc de la 500 de euro de persoană și chiar dacă nu găsiți o cazare cu centru SPA, puteți merge separat la faimoasele băi hamam. În Istanbul veți găsi băi hamam cu o arhitectură spectaculoasă. Printre acestea: Cagaloglu Hamami, Cemberlitaş Hamami sau Galatasaray Hamami. Prețurile pot fi destul de piperate pentru anumite buzunare, pornind de la 30 de euro, dar experiența este una cu totul deosebită.

Budapesta, orașul SPA-urilor

Încă din 1934, capitala vecinilor noștri unguri deține titlul de “Orașul SPA-urilor”. Aici găsim nenumărate băi publice sau termale. Izvoarele „miraculoase” țâșnesc pe teritoriul SPA-ului Gellért încă din secolul al XV-lea. Izvoarele au fost modernizate de turci în timpul ocupației și au devenit cele mai populare și mai apreciate din Budapesta. Mai puteți da o fugă la Băile termale Széchenyi, care sunt printre cele mai mari complexe SPA din Europa, inaugurate în 1881 ca băi arteziene. Apoi a fost deschisă o baie publică și o plajă, iar azi sunt băi de lux, au valuri, apă efervescentă, dușuri pentru gât și fascicule de apă pentru masaj.  Ofertele last minute pentru Ungaria la hoteluri cu centre SPA sunt foarte bune. La unele agenții de turism, veți găsi pachete de la 285 de euro de persoană pentru 7 nopți cu demipensiune și acces la piscine. Alte pachete pentru hoteluri 3 sau 4 stele pornesc de la 36 de euro pe noapte.

Oferte din în alte țări

Ungaria

Hotel 3 stele – de la 285 de euro - 7 nopți/demipensiune/acces la complexul balnear

Hotel 4 stele – de la 110 euro – 3 nopți/demipensiune/acces la piscine

Hotel 4 stele – de la 36 de euro – 1 nopte/mic dejun

Turcia

Hotel 5 stele – de la 590 de euro – 4 nopți/all inclusive

×