x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii, cheltuieli record de miliarde de euro pe vacanțe în 2022

Românii, cheltuieli record de miliarde de euro pe vacanțe în 2022

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   22:33
Românii, cheltuieli record de miliarde de euro pe vacanțe în 2022
Sursa foto: Hepta

Românii au cheltuit 6,5 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în primele 11 luni ale anului trecut, iar suma va depăşi cel mai probabil 7 miliarde de euro pe tot anul trecut, nivel record, potrivit calculelor ZF pe baza celor mai recente date de la BNR din ianuarie-noiembrie.

 

Apetitul în creştere pentru deplasările în stră­inătate este re­flectat de indicatorii BNR şi a depăşit orice estimare făcută pe această piaţă.

În 2019, cel mai bun an din turism, românii lă­sau 5,3 miliarde de euro pe călătoriile în străinătate.

„Vânzările pe extern au cres­cut semnificativ anul trecut, vacan­ţele în străinătate au fost <şlagărul> pe 2022, dorinţa de a pleca în afara ţării a fost potenţată cumva după cei doi ani de restricţii din pandemie. Avem vân­zări în creştere pe Turcia, Grecia, pe destinaţiile de city break şi de busi­ness, trendul este foarte bun“, a spus pentru ZF Lucia Morariu, di­rectorul general al agenţiei de turism Exim­tur.

Pe această piaţă, numărul de char­tere programate pentru desti­na­ţiile din aceste ţări a fost anul trecut chiar mai mare ca cel din 2019, potrivit datelor din piaţă.

Doar 13,9% din totalul sosirilor înregistrate în unităţile de cazare reprezentau sosiri ale străinilor în ianuarie-noiembrie anul trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cheltuieli record vacante turism