x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Relaxare şi frumuseţe, la munte sau la mare

Relaxare şi frumuseţe, la munte sau la mare

de Simona Chiriac    |    19 Apr 2010   •   00:00
Relaxare şi frumuseţe, la munte sau la mare

O vacanţă în Bulgaria este o experienţă completă. Plajă cu nisip fin, cel mai mare număr de zile însorite din an, excursii, distracţii, adrenalină. Pentru ca invitaţia să fie şi mai tentantă, adăugaţi la toate acestea relaxare,  arome şi frumuesţe. Bulgaria este renumită pentru centrele Spa aflate atât pe litoral, cât şi în zonele montane, astfel încât terapiile pot căpăta parfum sărat de mare sau aromă proaspătă de pădure mângâiată de ploaie.


IZVOARE MINERALE

Cele mai importante atuuri sunt cele peste 800 de izvoare minerale, a căror temperatură variază între 37 şi 100 grade C. Unele dintre ele izvorăsc chiar în regiunea de litoral, multe hoteluri de patru sau cinci stele din Nisipurile de Aur, Nessebar, Sunny Beach, Sunny Day, Pomorie sau Constantin şi Elena, oferind tratamente luxuriante pentru turiştii care trebuie să se simtă speciali.  Nămolul din lacul Pomorie (bogat în magneziu, calciu, sodiu, hidrogen şi sulfaţi) poate vindeca sau ameliora un număr de 45 de afecţiuni, având de asemenea efecte analgezice, echilibrând şi energizând organismul.


TRATAMENTE... AROMATE

Alte tratamente de care puteţi beneficia sunt talasoterapie, aromoterapie (esenţe de trandafiri- Bulgaria este renumită pentru produsele cosmetice pe bază de trandafiri, rozmarin sau plante exotice precum jojoba su ilang-ilang), masaj de relaxare( geotermic- folosind puterea pierelor calde, ajurveda, cu sare de mare şi ulei, cu mix de plante) însoţite şi de produse mai speciale, cum ar fi împachetări cu miere, ciocolată sau struguri, masaj sub apă, băi cu terapie cromatică şi muzicală, jacuzzy, băi turiceşti, saună cu plante aromate. Pentru tratamentele cosmetice, cea mai incitantă pare a fi cea cu aur şi caviar, care promite un ten de invidiat şi o frumuseţe strălucitoare.


ÎN MIJLOCUL MUNTELUI

Natură sălbatică, munţi acoperiţi de păduri, râuri vijelioase şi aer curat... Multe staţiuni montane, vizitate iarna de turiştii amatori de schi,  oferă de-a lungul anului tratamente Spa, dintre cele mai diverse, transformându-se în destinaţii de turistice foarte importante. Velingrad este cea mai populară, fiind situată la 150 km de Sofia şi 85 km de Plovdiv, într-o zonă muntoasă, bogată în izvoare minerale.  Devin, "cocoţată" la altitudinea de 700 metri, oferă un peisaj unic datorită canioanelor, peşterilor, caprelor sălbatice întrezărite pe stânci de munte şi vijeliosului  râu Vucha. De asemenea, este un microclimat cu totul speial, câteva plante din această zonă fiind unice în întreaga lume. Sandanski se află la poalele Munţilor Pirin, la aproape 150 km distanţă de Sofia. Caracteristică acestei staţiuni este absenţa substanţelor alergenice, motiv pentru care aici pot fi tratate numeroase boli respiratorii.


CÂT COSTĂ... FRUMUSEŢEA?
Aromoterapie- 20 de minute (15 euro), masaj - 20 de minute (15 euro), masaj cu ciocolată- 20 de minute (40  euro), masaj cu pietre calde- o oră (50 euro), masaj anticelulitic- 25 minute (20 euro), băi cu aromoterapie şi sare de mare - 20 minute (15 euro), tratament cu nămol - 30 minute (16 euro), tratament facial cu perle şi caviar- o oră (50 euro), peeling cu papaya şi ananas - 30 minute (20 euro).

×
Subiecte în articol: descoperĂ... bulgaria