x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Şapte minuni ale naturii

Şapte minuni ale naturii

04 Aug 2009   •   00:00
Şapte minuni ale naturii
Sursa foto: /Stockexpert

Site-ul NewOpenWorld propune 28 de minuni ale naturii, tot atâtea destinaţii fantastice.



Printre ele se află Golful Long Ha din Vietnam, Parcul Naţional Puerto Princesa din Filipine, pădurea amazoniană, Cascada Iguazu (situată la graniţa dintre Brazilia şi Argentina), Milford Sound din Noua Zeelandă (un ţinut muntos, cu stânci uriaşe de peste 1.500 metri, unele dintre ele având formă de elefant sau leu), Vulcanii  noroioşi din Azerbaidjan, Delta Sundarbans (cea mai mare pădure de mangrove, întinzându-se atât în Bangladesh cât şi în India), Uluri din Australia (o stâncă de 348 de metri înălţime şi cu circumferinţa de 9,4 kilometri, ce are diferite culori de-a lungul unei zile), Vulcanul Vezuviu (Italia), regiunea Masurian din Polonia (găzduieşte peste 2.000 de lacuri), Insulele Maldive, Parcul Naţional Komodo din Indonezia sau Galapagos. Bu Tinah este un arhipelag de corali şi alge, situat în Emiratele Arabe Unite, unde pescuitul şi prinderea broaştelor ţestoase este interzisă prin lege. Stâncile lui Moher din Irlanda reprezintă o întoarcere în timp cu 300 de milioane de ani, apele erodând piatra şi dându-i o formă neobişnuită. De asemenea, pentru iubitorii de păsări, aici este raiul pe pământ. Marea Moartă, aflată la 420 de metri sub nivelul mării, are apa cea mai sărată din lume (de 8,6 ori mai sărată decât cea a oceanului). Este renumită pentru proprietăţile ei binefăcătoare, aici aflându-se staţiuni unde turişti din toată lumea vin pentru a se trata. În urma votului turiştilor din întreaga lume se va alcătui un top al celor mai importante şapte minuni ale naturii, urmând a fi dat publicităţii în anul 2011.

Last minute

Cinci nopţi cazare, all-inclusive, la hotel de patru stele din Nessebar, frumosul oraş cetate de la malul Mării Negre, fără transport, cu plecare din 17 august costă doar 215 euro. Hurghada, Egipt, opt nopţi cazare, all-inclusive, hotel de trei stele, transport cu avionul şi toate taxele incluse, plecare 11 august - 374 euro. Santorini, Grecia, hotel trei stele, opt zile, fără masă, transport avion (taxe neincluse), plecare 12 august - 195 de euro. Antalia, Turcia, opt zile cazare hotel de cinci stele, all-inclusive, transport avion (taxe neincluse), plecare 9 august - 455 de euro. Costa Brava, Spania, opt zile, cazare hotel trei stele, demipensiune, transport cu avionul (taxe neincluse), plecare 11 august - 406 euro. Roma, şapte zile, hotel patru stele, mic dejun, transport avion (toate taxele incluse), plecare 9 august - 420 de euro.

Număr de turişti în scădere
Dacă anul trecut Turcia era destinaţia de vis pentru români, hotelurile de cinci stele seducându-i prin condiţiile de lux, distracţiile şi preparatele gustoase la discreţie, în 2009 veniturile din turism ale acestei ţări vor scădea cu 10%-15%. Trebuie menţionat că anul trecut turiştii au adus la buget nu mai puţin de 22 de miliarde de dolari, reprezentând 3% din PIB. Autorităţile speră ca numărul de turişti să crească în cea de a doua jumătate a anului, ajungând astfel la nivelul ultimelor şase luni ale anului precedent. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în alte ţări europene, în destinaţii turistice precum Spania sau Grecia.

5099-98408-img_9075.jpg

×
Subiecte în articol: info travel