x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii SATUL-FANTOMĂ din Banat și incredibila lui poveste (VIDEO)

SATUL-FANTOMĂ din Banat și incredibila lui poveste (VIDEO)

08 Noi 2016   •   12:14
SATUL-FANTOMĂ din Banat și incredibila lui poveste (VIDEO)

La o altitudine de 760 m, într-un loc cu totul special din Munţii Semenic câteva ziduri ale unor case părăsite, biserica şi cimitirul amintesc de satul Lindenfeld. Câmpul cu Tei!

Povestea localităţii este de-a dreptul impresionantă. Satul din judeţul Caraş-Severin a fost cândva plin de viaţă graţie celor peste 300 de locuitori de etnie germană, care au colonizat zona, în anul 1828.

Oamenii de aici, deşi au dus o viață foarte grea, fiind izolați de localitățile din vale, au reuşit decenii de-a rândul să ducă un trai decent, într-un peisaj de munte cu adevărat de poveste.

Izolarea locuitorilor din Lindenfeld a determinat însă treptat depopularea aşezării. Tinerii au plecat la liceu la Caransebeș și s-au stabilit acolo, alții s-au mutat în Gărâna sau Brebu Nou, iar alții au emigrat în Germania. La începutul anilor '90, satul era locuit de un singur om, bătrânul Paul Schwirzenbek, care nu a dorit să părăsească satul natal. Dupa ce şi-a dus existenţa de unul singur timp de opt ani în satul abandonat, bătrânul a murit într-un accident de mașină, la Caransebeș, la vârsta de 83 de ani, lăsând în urmă un sat fantomă, încărcat de istorie.

Emoţionant este faptul că, atunci când au plecat, nemții și-au lăsat casele deschise, cu mobilă, vase și chiar rufe pe sârmă,..........

Află mai mult și urmărește VIDEO

×