x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sighişoara – privire din Turnul cu Ceas

Sighişoara – privire din Turnul cu Ceas

de Magda Cristina Ursache    |    19 Apr 2010   •   00:00
Sighişoara – privire din Turnul cu Ceas
Sursa foto: Andreea Aron/
fotoreportaj de Andreea Aron
Într-un top al celor mai romantice destinaţii turistice din România, Sighişoara se află pe primul loc. Chiar şi aşa, cum o tot vedem de vreo câţiva ani încoace, cu drumurile desfundate şi muncitorii gălăgioşi care tot schimbă pietrele din caldarâm, vechea cetate medievală nu-şi pierde farmecul. Mai ales dacă alegi să zăboveşti în vreuna dintre cafenelele ei elegante ori intri să prânzeşti în restaurantele cu perdeluţe brodate la fereşti.

Atestată documentar din secolul al XIII-lea şi întemeiată, probabil, cu un veac mai devreme, înfiinţată de colonişti germani aduşi de regele Geza al II-lea al Ungariei din regiunea Rinului de Nord, Sighişoara este astăzi una dintre puţinele cetăţi medievale populate continuu din Europa, fiind declarată monument UNESCO.

Dincolo de praf şi de zgomot (care vor dispărea şi ele curând - ne tot promit edilii Sighişoarei o vară fără reparaţii capitale, în care să ne regăsim romantismul originar), cetatea rămâne pură şi neînchipuit de frumoasă de la înălţimea celor nouă turnuri ale sale.

Ne-am aventurat şi noi pentru o fărâmă de timp, sus, pe scările de lemn ce scârţâie sub paşi ale Turnului cu Ceas, şi de acolo, de pe terasă, am dat roată-mprejur să ne îmbălsămăm sufletul cu frumuseţea unei cetăţi nemuritoare.

×
Subiecte în articol: lumea în imagini