x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tinerii români vor putea călători gratuit cu trenul în Europa

Tinerii români vor putea călători gratuit cu trenul în Europa

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   15:00
Tinerii români vor putea călători gratuit cu trenul în Europa

Circa 35.000 de tineri europeni vor primi permise de călătorie gratuite din partea Comisiei Europene. 1.475 dintre aceștia sunt români.

Această acțiune este parte a programului DiscoverEU,  parte a programului Erasmus+, care le oferă rezidenţilor  de peste 18 ani din statele UE şi din ţările asociate la Erasmus+ posibilitatea de a călători în Europa.

"Ca număr de participanţi, această rundă de înscrieri are cel mai mare succes de când DiscoverEU a aderat la programul Erasmus + în 2021. Mă bucur că atât de mulţi tineri vor avea ocazia de a descoperi Europa şi de a-i explora cultura şi istoria.

Entuziasmul din ce în ce mai mare al tinerilor, evidenţiat în timpul Anului european al tineretului 2022 şi al Săptămânii europene a tineretului 2024, este cu adevărat grăitor", a spus comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Iliana Ivanova.

Aceștia vor putea călători singuri sau într-un grup de până la 5 persoane, în perioada 1 iulie 2024 - 30 septembrie 2025.

Peste 180.000 de tineri şi-au depus candidatura pentru cea mai recentă rundă în aprilie 2024. Numărul cererilor a ajuns la 1,4 milioane de la lansarea programului, în 2018.

Solicitanţilor selectaţi li se oferă un permis de călătorie, în principal pentru mers cu trenul.

Călătorii primesc, de asemenea, un card european de tineret, care oferă reduceri la vizitele culturale, activităţile de învăţare, activităţile sportive, transportul local, cazare şi masă, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: tineri calatorii tren ue europa