x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 3 cele mai frumoase plaje exotice din lume

Top 3 cele mai frumoase plaje exotice din lume

de Luciana Cocoș    |    15 Dec 2015   •   18:39
Top 3 cele mai frumoase plaje exotice din lume

Chiar dacă Sărbătorile de iarnă bat la ușă, mulţi se gândesc deja cum îşi vor petrece vacanţa... de vară. A devenit obişnuinţă pentru iubitorii de călătorii să îşi pregătească concediul cu câteva luni înainte. Mai ales că, rezervate din timp, costurile de transport şi de cazare se reduc aproape la jumătate. Pentru cei care nu au încă o idee clară asupra destinaţiei de anul viitor, specialiștii în domeniul turistic vă vin în ajutor cu informaţii despre cele mai frumoase şi apreciate plaje din lume.

1 –––– Seychelles ––––
Este un arhipelag de peste 100 de insule, majoritatea nelocuite. Seychelles este un loc în care se îmbină armonios tradiţiile, obiceiurile şi gastronomia africană, asiatică şi europeană. În Seychelles sunt prezente cele mai luxoase lanţuri hoteliere din lume, iar o noapte de cazare poate costa de la câteva zeci de euro în casele localnicilor sau prin pensiuni agroturistice, şi poate ajunge până la 8.000- 10.000 de euro pe noapte pentru o vilă privată într-unul din resorturile de lux. Drumul cu avionul este şi el destul de lung şi costisitor, preţul fiind, în medie, de 1.500 de euro de persoană.



Seychelles este un loc minunat în care am descoperit o grijă a localnicilor faţă de natură dusă aproape de extrem, în care am putut vizita insule pline cu atât de multe păsări şi broaşte ţestoase, încât trebuia să ai grijă să nu calci pe cuiburile lor şi unde am putut face snorkeling în ape care fac parte din rezervaţii naturale.
Răzvan Pascu, consultant marketing turistic


2 ––––– Zanzibar –––––
Este o combinaţie aparte între apa turcoaz a oceanului şi nisipul alb, iar ceea ce îi dă farmec sunt chiar oamenii locului. Aici vi se vor întipări pe retină cele mai frumoase combinaţii de culori, iar imaginea femeilor musulmane africane, îmbrăcate din cap până în picioare în haine colorate, ieşite în larg să culeagă scoici atunci când oceanul este la reflux, este o experienţă în sine.



Pentru cei care vor să petreacă luna de miere sau o vacanţă de relaxare în insula din Oceanul Indian, un sejur de o săptămână sau 10 zile costă, în medie, 1.500 de euro.

3 ––––––– Bali –––––––
Este o oază hindu într-o ţară musulmană, astfel că turiştii pot vedea deseori pe stradă oameni care pregătesc ofrande în faţa porţilor şi diferite procesiuni, dintre care cele mai interesante sunt cele legate de nunţi sau înmormântări. În Bali, puteți vizita temple, plaje, natura sălbatică, plantaţii de orez. Veți întâlni oameni calzi, hoteluri de lux sau tradiţii, dansuri şi multă culoare, plus o grijă aparte faţă de turişti. O vacanţă de 7 zile în insula Bali, plus 2-3 zile în Singapore sau Kuala Lumpur, costă aproximativ 1.500 de euro.



Plaja Corbu, una dintre cele mai atractive prin sălbăticia ei
Într-un top al celor mai frumoase din lume a fost inclusă plaja Corbu din judeţul Constanţa. Apa cristalină şi peisajul sălbatic i-au asigurat locul 4 în clasamentul realizat de un site cu profil turistic. Şi cazarea este deosebită pentru turişti. Camerele pensiunilor din zonă sunt amenajate în stil tradiţional ţărănesc, iar pentru experienţe gastronomice vizitatorii pot încerca o masă la vechea pescărie de pe plajă.

Paradisuri exclusiviste la prețuri pentru orice buzunar
- Stațiunea Sveti Stefan se află în partea de sud-vest a Muntenegrului, între Budva şi Bar. Fost sat de pescari, acum Sveti Stefan este una dintre cele mai exclusiviste staţiuni munte-negrene. Aici s-a format un istm natural din nisip, ce face legătura între coastă şi insula pe care se află staţiunea de lux. La dreapta şi la stânga istmului există două plaje cu nisip roşiatic, cu lungimea de un kilometru, care au devenit repede un loc preferat de milionarii Europei.

- În oraşul-cetate Dubrovnik din Croaţia, turiştii găsesc plaje superbe și străduţe fermecătoare, perfecte pentru plimbările de după-amiază. Este locul preferat de multe dintre vedetele de la Hollywood, precum Catherina Zeta-Jones, Pierce Brosnan sau Sean Connery. Plaja Banje este una dintre cele mai căutate. Pe lângă restul plajelor de pietriş din Dubrovnik, această coastă cu ape turcoaz are panorame care taie respiraţia chiar şi celui mai pretenţios turist. de multe dintre vedetele de la

- Din păcate, împătimiții vacanțelor grecești au primit o veste proastă luna trecută. Plaja Egremni, aflată pe insula grecească Lefkada, a fost complet distrusă în urma unui cutremur cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter, care s-a produs în largul insulei, în luna noiembrie. Plaja Egremni a fost votată drept una dintre cele mai frumoase din lume de mai multe site-uri de specialitate. Fermecătoarea locație era cea mai populară destinaţie turistică din Lefkada, fiind recunoscută nu doar pentru nisipul fin şi apa albastră, extrem de curată, ci şi pentru cele peste 300 de trepte care trebuiau coborâte pentru a ajunge acolo.

Oferte atrăgătoare
- Sejur 7 nopţi Budva, Muntenegru – de la 232 euro/persoană
- Sejur 7 nopţi Lefkada, Grecia – de la 359 euro/ persoană
- Sejur 7 nopţi Dubrovnik, Croaţia – 210 euro/persoană
 

×