x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turism de grup pentru persoane singure

Turism de grup pentru persoane singure

de Oana Portase    |    13 Mai 2016   •   19:30
Turism de grup pentru persoane singure

Deși trăim într-o perioadă în care tehnologia ne ajută să socializăm, să cunoaștem oameni noi, nu este tot timpul ușor să ne găsim jumătatea sau să ne facem prieteni. Cel mai ușor putem întâlni oameni noi în cluburi, la evenimente, la petreceri, dar uneori schimbarea cadrului de socializare poate ajuta mai mult și poate fi chiar mai distractiv. Gigi Cindea a creat în România un concept special pentru oamenii singuri, care vor să-și găsească un partener, dar vor să se și relaxeze în același timp. Cindea a pus bazele Singles Camp, o agenție care oferă vacanțe și tabere pentru persoanele singure. Singles Camp a ajuns la al 7-lea an de de activitate, a strâns peste 7.200 de membri și are la activ peste 250 de acțiuni desfășurate. Multe dintre aceste acțiuni au dus la formarea de cupluri și chiar la căsătorii.

Ideea Singles Camp a pornit în 2008, însă a durat mai mult de un an și jumătate până la lansare. După multă muncă, Gigi Cindea a reușit să-și ducă ideea până la capăt și acum este 100% dedicat acestui proiect. „Ideea mi-a venit în Germania, cu ocazia unei discuții cu un amic stabilit acolo și care îmi propusese să organizez la pensiunea pe care o am în Sibiel câteva meet-up-uri pentru cei single plecați din țară. Am căutat în România o agenție specializată pe turism de singles și cum nu exista am decis să dezvolt așa ceva. Am știut că trebuie să am răbdare până se ajunge la o formă funcțională, la un număr de înscriși care să facă posibile acțiunile noastre, am știut de asemenea că orice început este greu. Cel mai dificil a fost să creez starea de încredere în desfășurarea acțiunilor, în mine ca organizator, însoțitor și ghid, să demonstrez că filtrarea și profilarea grupurilor nu este doar o promisiune”, povestește Gigi Cindea.
 

Fondatorii Singles Camp au fost stricți de la început până la capăt. Nu au căzut în tentația de a avea cât mai mulți clienți și nu s-au abătut de la regula de a accepta doar persoane singure în aceste vacanțe. Cei de la Singles Camp sunt alături și de cei care trec prin despărțiri mai grele sau divorțuri. „Adresabilitatea noastră se îndreaptă spre cei singuri sau care se simt singuri. În grup există mulți single, dar și persoane care sunt în relații complicate, divorț, compromis etc. Nu permitem ca la acțiuni să participe cupluri stabile și nici în formare. Există multe relații care au început aici în Singles Camp și din păcate a trebuit să ne despărțim de cei care au format cupluri. Sunt vacanțe care se adresează adulților, nu sunt gândite ca acțiuni pentru monoparentali, deci nu se poate participa împreună cu copiii”, explică fondatorul Singles Camp.
Ce puteți face luna aceasta alături de Singles Camp

“În luna mai avem o drumeție în Parcul Național Cozia care se îmbină cu SPA-ul locației în care vom fi cazați, alt grup pleacă la Viena și Burgenland, urmează un eveniment gen party la Scroviștea, o excursie de Sfinții Constantin și Elena - atunci când înfloresc narcisele - pentru a admira câmpurile cu flori și câteva obiective tursitice de pe traseu: Cetatea Râșnov, Făgăraș, Castelul Peleș etc, iar la final de lună o excursie la care se ocupă foarte repede locurile în fiecare an: Coasta Amalfi, Napoli, Sorrento, Pompeii, Capri și sejur la Ischia. Tarifele depind de tipul de acțiune și de perioadă. Grupurile noastre sunt mici, pentru a ușura socializarea și a nu transforma excursiile în ceva comercial, locațiile sunt în marea majoritate de 4 stele, există însoțitor de grup pe toată perioada călătoriei și din aceste motive evident că tarifele noastre nu pot fi cele ale unei agenții turistice clasice”, spune Gigi Cindea.  
 

Catalogul de vacanțe Singles Camp este plin până la finalul anului, iar scopul principal al fondatorilor a fost atins în toți acești ani. Multe persoane și-au găsit un partener, au legat noi prietenii și și-au schimbat viața în bine. „S-au format multe cupluri în Singles Camp, sunt născuți chiar și copii. Unii îmi comunică și țin cu cea mai mare bucurie legătura cu ei, alții însă uită unde s-au cunoscut. Eu însă nu aștept mulțumiri, nu sunt genul de persoană care are nevoie și nu se motivează cu cuvinte. Știu că ceea ce fac este bine și mi-e destul”, povestește Gigi Cindea.
 

Pe site-ul Singles Camp există și un forum special pentru ca cei singuri să socializeze înainte de vacanțe. Însă forumul a fost creat într-o perioadă în care Facebook nu era așa de popular, iar pe parcursul anilor socializarea de pe forum s-a mutat pe alte rețele. De pe forumul Singles Camp, membrii pot afla mai multe detalii despre excursii și despre persoanele alături de care vor merge în vacanțe.

Gigi Cindea mai pregătește un concept nou pentru membrii vechi ai Singles Camp. Este vorba despre "Seri de poveste", un fel de conferință interactivă pe teme de cultură.

EVENIMENTE SINGLES CAMP

Iunie

Insulele Azore 1.330 euro/persoană

Madeira 1.150 euro/persoană

Ceahlăul la apus 500 lei/persoană

Iulie

Întâlnire în Singles Camp 295 lei/persoană

Irlanda 1.100 euro/persoană

Drumeții în Bucovia și Munții Călimani 750 lei/persoană

Excursie în Deltă 790 lei/persoană

August

Budva și Dubrovnik 650 euro/persoană

Drumeții în Munții Făgăraș 485 lei/persoană

Castelele Bavareze și Austria 1.000 euro/persoană

 

„Singles Camp este un cadru de socializare a persoanelor single, un grup în care se pot cunoaște, socializa, comunica. Ocazia este cea a evenimentelor, drumețiilor, vacanțelor pe care le organizăm și care se adresează exclusiv persoanelor singure. În timp, înscrierile au generat și format un grup imens de vacanță, care acum are peste 7.200 de membri”

Gigi Cindea, fondatorul Singles Camp Romania

×