x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turism. Insula Ovidiu, Constanţa

Turism. Insula Ovidiu, Constanţa

04 Sep 2016   •   18:11
Turism. Insula Ovidiu, Constanţa

La doar câteva minute depărtare de aglomerata staţiune Ma­maia se află un loc mirific, natural, liniştit şi plin de verdeaţă: Insula Ovidiu. Legenda spune că, în timpul exilului său, poetul latin Ovidius Publius Naso se retrăgea pe această insulă de pe lacul Siutghiol, pentru a-şi scrie versurile, astfel că acest petic de pământ a fost botezat cu numele său.

Chiar dacă specialiştii nu au găsit nici o dovadă care să ateste acest lucru, oamenii cred cu tă­rie în veridicitatea legendei. Pre­zenţa poetului pe această mică insulă nu poate fi confirmată, însă locul merită vizitat, mai ales că jumătate din cei 26.000 mp pe care îi are au fost amenajaţi în scop turistic.

Pe insulă se află un spațiu de joacă pentru copii, o minigrădină zoologică cu păuni, fazani, prepelițe și lebede, un restaurant cu preţuri cam mari, dar cu mâncare sofisticată şi bună, câteva locuri de cazare, precum şi un ponton pentru pescari.

 

Cum ajungi: Vaporaşul se ia din Mamaia, din zona Cazinoului, de la debarcaderul de pe malul lacului Siutghiol. Traversarea du- rează 20 de minute. Programul de funcţionare a ambarcațiuni­lor: 11.30 - 22.00.

 

Costuri: O călătorie cu vapo­rul costă 25 de lei, pentru adulţi, și 20 de lei, pentru copii. Preţul unei nopţi de cazare la căsuţele cu pridvor este de 150 de lei.

×
Subiecte în articol: insula ovidiu constanta turism calatorii