x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turiştii melomani, aşteptaţi la Montreux

Turiştii melomani, aşteptaţi la Montreux

de Tudor Cires    |    13 Apr 2011   •   19:00

Organizatorii celei de a 45-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Montreux au anunţat miercuri, 13 aprilie, că anul acesta printre invitaţi se vor număra Santana, Sting, Ricky Martin şi Esperanţa Spalding. Evenimentul, care este programat să aibă loc în primul weekend din luna iulie, va aduna în frumosul oraş de pe malul Lacului Leman şi alte nume “rare” ale jazzului mondial (şi nu doar ale jazzului!), între artiştii invitaţi numărându-se, de asemenea, Afrika Bamnaataa, Arcade Fire, Raphael Saadiq, Jimmy Cliff, Femi Kuti şi Liza Minnelli, care nu se află pentru prima dată pe scena elveţiană a celui mai important festival european de jazz.

Vineri, 1 iulie, la sala Auditorium Stravinski vor concerta Carlos Santana şi John McLaughlin, care vor reveni pe scenă şi pe 3 iulie, alături de Susan Tedeschi, într-un concert care se doreşte un tribut adus regelui bluesului BB King. Susan Tedeschi cânta de asemenea pe 2 iulie. Deep Purple va concerta cu orchestra simfonică, în vreme ce alte spectacole vor aduce la rampă cântăreţi precum Georger Benson, Diana Ktall, Dr, John, Seal, Paul Simon, Quincy Jones, Miles Davis, Marcus Miller, Herbie Hancock şi Wayne Shorter. Cu acest prilej, va fi concerta şi Sting, aflat în turneu cu “Symphonicity”.

Montreux promite, în primele zile de iulie, un adevărat regal muzical, aşa cum ne-a obişnuit de aproape o jumătate de secol. Iar oficialităţile speră că valoarea festivalului va aduce şi de această dată, în oraş şi în împrejurimi, o mare de turişti... melomani.

 



×
Subiecte în articol: jazz elvetia festival turism montreux melomani