x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ziua Naţională a Ecoturismului

Ziua Naţională a Ecoturismului

de Elena Stan    |    12 Apr 2009   •   00:00
Ziua Naţională a Ecoturismului

Expoziţie de artă fotografică, demonstraţii de încondeiat ouă şi degustări de mâncăruri tradiţionale în cadrul pensiunilor din toată ţara. Aceste activităţi marchează azi Ziua Naţională a Turismului Rural.



De câţiva ani, românii sărbătoresc de Florii şi Ziua Naţională a Turismului Rural şi Ecologic. Cu această ocazie, filialele din ţară ale Autorităţii Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) organizează azi diferite activităţi pentru a atrage turiştii. "Pentru mine, Floriile reprezintă o sărbătoare specială. Am ales ca zi naţională a turismului rural această sărbătoare a Floriilor deoarece ea reflectă în mare parte şi esenţa activităţilor noastre. Avem în vedere componentele ecologice şi culturale care se îmbină armonios cu tradiţiile laice şi religioase pe care le întâlnim în spaţiul rural", ne-a declarat Maria Stoian, preşedinte de onoare al ANTREC.

ACTIVITĂŢI. Pentru a atrage cât mai mulţi turişti azi, în Gorj are loc o Expoziţie de fotografie cu specific rural şi ecologic, iar la Suceava se fac demonstraţii de încondeiat ouă în cadrul Festivalului dedicat acestei tradiţii. De asemenea, în Dolj, proprietarii de pensiuni oferă vizitatorilor gustări tradiţionale româneşti, dându-le şi posibilitatea plantării  unor floricele în curtea pensiunii. Mai mult, proprietarii de pensiuni pot face schimb între ei de seminţe de flori şi de informaţii privind agroturismul. "Cu această ocazie vrem să promovăm noi destinatii de ecoturism în judeţul Braşov, respectiv Vama Buzău, unde recent s-a deschis o rezervaţie de zimbri, constituind o mare atracţie alături de Cascadele Urlătoarele din zonă", a spus Maria Stoian.

×
Subiecte în articol: turism