x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calendar ortodox, 17 august 2024. Sfântul Mucenic Miron şi Sfântul Gheorghe Pelerinul

Calendar ortodox, 17 august 2024. Sfântul Mucenic Miron şi Sfântul Gheorghe Pelerinul

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2024   •   23:00
Calendar ortodox, 17 august 2024. Sfântul Mucenic Miron şi Sfântul Gheorghe Pelerinul

Creștinii ortodocșii îi prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Miron şi Sfântul Gheorghe Pelerinul în ziua de 17 august 2024.

Gheorghe Lazăr, Sfântul Gheorghe Pelerinul, s-a născut în 1846 în satul Șugag din Transilvania. S-a căsătorit la vârsta de 24 de ani și a avut 5 copii. Se ocupa cu creşterea vitelor.

Potrivit crestinortodox.ro, în familie ducea o viaţă creştinească aleasă, în munca cinstită, în post şi milostenie. Citea Psaltirea zilnic iar noaptea se ruga în grădină. Chipul său era totdeauna senin, în pofida numeroaselor griji şi nevoi materiale pe care le presupune viaţa de familie.

Citiți și Cod roşu de caniculă în șapte judeţe, unde temperaturile maxime ating 41 grade. Cod portocaliu în alte 10 judeţe şi în Bucureşti

Printre altele, Moşul Gheorghe Lază, Sfântul Gheorghe Pelerinul, a ajuns la Ierusalim, unde a cunoscut un pustnic care i-a spus să nu se călugărească, ci să meargă postind şi rugându-se prin lume pentru redeşteptarea creştinilor la credinţă, şi s-a nevoit vreme de un an şi jumătate la Muntele Athos.

Din 1895 i s-a dat o chilie în turnul Bisericii Sfântul Ioan, din Piatra Neamţ, unde avea să trăiască vreme de 26 de ani. La 15 august 1916 s-a săvârşit în chilia lui, fiind înmormântat în cimitirul oraşului.

Citiți și Steaua de 30 de ori mai mare decât Soarele. Are o compoziție surprinzătoare și crește în dimensiune

Sfântul Miron preotul a trăit în Ahaia, în timpul împăratului Deciu (249-251). O mulţime de păgâni a intrat în biserica în care slujea Sfântul Miron, în ziua prăznuirii Naşterii Domnului, cu scopul de a-i prinde pe creştini şi a-i supune la chinuri. Pentru că a refuzat să aducă jertfă idolilor, Sfântul Miron a fost aruncat în foc şi i-a fost luată pielea de pe trup. A fost dus în cetatea Cizicului şi acolo i s-a tăiat capul.

×