x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 semne ale unui câine fericit. Ce să faci pentru a avea un patruped vesel și plin de viață

6 semne ale unui câine fericit. Ce să faci pentru a avea un patruped vesel și plin de viață

de Anastasia Paul    |    14 Aug 2024   •   09:00
6 semne ale unui câine fericit. Ce să faci pentru a avea un patruped vesel și plin de viață

Expresiile faciale relaxate și limbajul corpului sunt două semne ale unui câine fericit. Majorității proprietarilor de câini le-ar plăcea să știe ce gândește animalul lor de companie. Din păcate, câinii nu pot vorbi, așa că poate fi greu de știut dacă sunt cu adevărat fericiți sau doar acceptă viața pe care o au. 

Deși nimeni nu poate citi gândurile unui câine, medicii veterinari spun că există anumite comportamente și modele care pot indica dacă câinele tău are o viață fericită.

1. Au nevoile de bază satisfăcute
Este greu să fii fericit dacă nevoile tale de bază nu sunt îndeplinite, iar acest lucru este valabil și pentru câini.

Există 5 lucruri necesare pentru bunăstarea animalelor - satisfacerea senzațiilor de foame și sete; eliberarea de disconfort; lipsa durerii, rănilor și bolilor; libertatea de a manifesta un comportament normal; eliberarea de frică și suferință.

2. Limbaj corporal relaxat
Câinii fericiți ar trebui să aibă un limbaj corporal foarte liber. Nu ar trebui să simtă nicio tensiune. Urechile lor nu trebuie trase înapoi. Nu ar trebui să le vezi albul ochilor. Coada lor ar trebui să fie, în funcție de rasa lor, la un unghi normal față de corpul lor, cum ar fi 90 de grade, sau doar relaxată.

Citește și Sfaturi pentru părinți. Cum tratezi mușcăturile de păianjen la copii 

Totodată, greutatea câinelui ar trebui distribuită uniform pe toate cele patru membre. Nu ar trebui să stea pe spate sau să stea cu o labă în sus.

Câinele tău este probabil destul de fericit dacă mișcările lui sunt lejere.

3. Expresii faciale relaxate
Câinii și oamenii au mușchi faciali similari, așa că anumite expresii faciale pot arăta dacă se simt mulțumiți.

Acestea includ absența unei sprâncene încruntate și relaxare în jurul ochilor și a gurii.  

4. Rutină 
La fel ca bebelușii și copiii mici, câinilor le place ca lucrurile să fie previzibile. Nu înseamnă că ei nu vor noutate și entuziasm, dar nu vor ca întreaga lume să fie constant diferită.

Cele mai grele perioade ale anului pentru câini sunt atunci când programul proprietarului lor se schimbă. Acest lucru se poate întâmpla în timpul sărbătorilor, a unei călătorii mari sau a unei întoarceri la birou.

Este important să respecți o rutină cât mai mult posibil cu animalul tău de companie și să stabilești o nouă rutină atunci când trebuie să aibă loc schimbarea.

Permiterea câinelui tău să fie el însuși, fie că este timid sau prietenos, este o modalitate importantă de a-l menține confortabil.

5. Exerciții, antrenament, jucării 
Este important să îi oferi exerciții fizice zilnice; nu numai că poate ajuta la menținerea greutății sănătoase, dar îi poate oferi și stimulente atât de necesare.

Dincolo de exerciții fizice, acesta poate include stimularea mentală. Pentru câini, mișcarea fizică contează, la fel ca implicarea cu o jucărie sau participarea la un curs de antrenament.

Citește și Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria

De asemenea, antrenamentul poate menține mintea câinelui tău ascuțit, indiferent cât de tineri sau bătrâni sunt. Acest lucru le poate aduce cu adevărat bucurie și este o modalitate grozavă de a crea o legătură cu animalul tău de companie și de a întări cu adevărat această relație.

6. Susținere
Câinele poate avea un limbaj corporal care arată cum se simte. 

Toți câinii au propria lor personalitate; unii sunt sociabili, în timp ce alții sunt introvertiți. Dacă ai un câine timid, este important să-l susții, anunțându-le oamenilor preferințele animalului tău. De exemplu, ai putea cere străinilor să nu-ți mângâie câinele sau le spuni prietenilor să-ți lase câinele în pace.

Poate fi greu să încerci să gestionezi presiunea socială și să te asiguri că al tău câine este confortabil, potrivit huffpost.com.

 

×
Subiecte în articol: caine fericire animal de companie vesel