x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 cele mai frumoase flori pe care să le plantezi în grădina ta în februarie

7 cele mai frumoase flori pe care să le plantezi în grădina ta în februarie

de Anastasia Paul    |    08 Feb 2024   •   08:40
7 cele mai frumoase flori pe care să le plantezi în grădina ta în februarie
Sursa foto: Hepta

Primăvara este asociată cu o nouă viață după o iarnă lungă de copaci fără frunze și plante fără flori.

Februarie poate să nu fie cea mai aglomerată lună din calendarul unui grădinar, dar este totuși una vitală. Pentru a te bucura de numeroasele beneficii ale unei curți colorate în această primăvară, există multe flori de plantat luna aceasta, mai ales sub formă de bulbi. Toate florile sunt ușor de plantat și necesită întreținere relativ redusă, ceea ce înseamnă că, și dacă ești un grădinar începător, poți cultiva multe flori pentru a oferi curții tale un plus de culoare în această primăvară.

Iată șapte plante pe care poți să le cultivi în februarie:

1. Narcise
Narcisele sunt flori clasice de primăvară. Necesită puțină întreținere și, dacă ai ratat să plantezi bulbii, poți cumpăra narcise în ghiveci de la majoritatea centrelor de grădinărit în această perioadă a anului.

Acestea trebuie plantate într-un loc însorit, cu sol bine drenat. Sunt destul de rezistente și vor începe să înflorească la începutul primăverii. Necesită întreținere minimă și sunt perfecte pentru a-ți lumina grădina.

2. Brândușe
Brândușele sunt grozave pentru a însenina jardinierele de primăvară sau marginile grădinii. Sunt printre primelr care înfloresc primăvara, ieșind adesea prin zăpadă pentru a adăuga o pată de culoare. Au nevoie de puțină îngrijire odată plantate și vor înflori la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii. 

Trebuie plantate într-o zonă însorită sau parțial umbrită, cu un sol bine drenat. Sunt potrivite la marginea grădinilor sau pe peluze.

3. Zambile
Înflorind de obicei la mijlocul până la sfârșitul primăverii, luna februarie este momentul perfect pentru a planta zambilele. Amestecă solul cu compost sau gunoi de grajd bine putrezit pentru a adăuga nutrienți.

Deși zambilele sunt ușor de cultivat, ele necesită udare regulată, așa că asigură-te că le monitorizezi, în special în perioadele secetoase. Plantează-le în sol bine drenat, într-un loc însorit sau semiumbrit.

4. Primule
Primulele sunt foarte iubite pentru culorile lor vibrante și au nevoie de întreținere redusă. Februarie este perioada ideală a anului pentru a le planta și le va permite să înflorească la sfârșitul primăverii și chiar vara.

Spre deosebire de multe flori care prosperă la lumina soarelui, primulele preferă o locație mai umbrită, făcându-le o alegere excelentă pentru o grădină umbrită. Preferă umbra parțială și solul umed și bine drenat.

5. Ghiocei

Ghioceii, fideli numelui lor, pot înflori în climate puțin mai aspre, așa că februarie este un moment grozav pentru a adăuga câțiva ghiocei în spațiul tău exterior. Se dezvoltă cel mai bine la umbră parțială și solul bine udat și, la fel ca primule, sunt potrivite pentru grădinile împădurite sau copacii din jur.

Este bine să îi plantezi în grupuri pentru că arată impresionant. Florile lor albeadaugă un farmec delicat peisajului grădinii. Aceste flori destul de albe vor însenina, cu siguranță, chiar și cea mai plictisitoare grădini de iarnă.

6. Lalele

Nicio grădină de primăvară nu este completă fără lalele. Deși sunt plantate în mod tradițional toamna, soiurile cu înflorire timpurie sunt potrivite pentru plantarea în februarie. Alege o locație însorită, cu un sol bine drenat.

Te vor răsplăti cu înfloriri vibrante la începutul până la mijlocul primăverii.

7. Panseluțe
Dacă vrei culoare de la începutul primăverii, panseluțele sunt o alegere excelentă deoarece înfloresc la începutul sezonului, oferind o priveliște frumoasă la fereastră sau în jardiniere. 

Rezistă la îngheț, așa că nu este nevoie să le muți în interior, notează livingetc.com.

 

×
Subiecte în articol: flori februarie grădina