x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 cele mai leneșe rase de câini

7 cele mai leneșe rase de câini

de Anastasia Paul    |    04 Apr 2024   •   09:30
7 cele mai leneșe rase de câini
Sursa foto: Hepta

Când vine vorba de alegerea unui însoțitor blănos, mulți oameni caută o rasă de câini care să se potrivească nivelului lor de activitate. Pentru cei care preferă un stil de viață mai relaxat, anumite rase sunt mai puțin active decât altele.

Acești câini cu energie scăzută sunt perfecti pentru persoanele care se bucură de un ritm relaxat și caută un însoțitor canin care se mulțumește să se se plimbe prin casă. Având în vedere că există mulți oameni cărora le place să ia totul ușor, găsirea câinelui potrivit poate fi dificilă. 

Iată câinii cel mai puțin activi, conform proprietarilor de animale de companie:

1. Basset Hound
Cu siguranță unul dintre cei mai drăguți câini pe care ai putea să-ți pui ochii, acești câini sunt extrem de sociabili, dar știu și cum să întruchipeze termenul de „câine leneș”, potrivit World Animal Foundation.

Cunoscută pentru urechile căzute și ochii cu aspect trist, această rasă este perfectă pentru familiile care caută un însoțitor loial și afectuos, căruia îi place să se relaxeze pe canapea. Basset Hounds sunt, de asemenea, cunoscuți pentru simțul lor incredibil al mirosului și capacitatea de a urmări mirosurile pe distanțe lungi, datorită faptului că au fost crescuți inițial pentru vânătoare. Picioarele lor scurte le pot da un aspect comic, dar nu te lăsa păcălit - acești câini sunt hotărâți și concentrați atunci când sunt pe urmele unui miros!

Un alt lucru de remarcat despre Bassets este cât de vocali sunt. Au un lătrat adânc, melodios, care poate fi auzit de la distanță, făcându-i niște câini de pază excelenți. Natura lor vocală înseamnă, de asemenea, că pot fi predispuși la lătrat dacă sunt lăsați singuri pentru perioade lungi de timp, așa că este important să le oferi stimulare mentală. În ciuda vocilor lor puternice, acești câini sunt cunoscuți pentru natura lor blândă, făcându-i însoțitori grozavi pentru familiile de toate dimensiunile.

2. Bulldog englez
Acești câini preferă să se îmbrățișeze pe canapea. Cu fețele lor încrețite și corpurile îndesate, buldogii englezi au un comportament excepțional de prietenos și blând. În ciuda aspectului lor, sunt de fapt câini destul de iubitori și afectuoși. Ei sunt însoțitori grozavi pentru familii și sunt cunoscuți pentru loialitatea și natura lor protectoare.

Au fost creați la sfârșitul secolului al XVIII-lea pentru luptele cu taurii dar odată ce sporturile de sânge au fost interzise, au devenit animale de companie iubitoares. În ciuda aspectului lor dur, buldogii englezi sunt de fapt destul de sensibili și se bucură de compania umană.

Sunt, de asemenea, cunoscuți pentru că necesită întreținere destul de redusă, deoarece nu pot petrece mult timp în aer liber dacă este foarte cald sau foarte frig, așa că sunt animale de companie grozave de interior. Blana lor scurtă îi le fac sensibili la temperaturi extreme, așa că este important să le păstrezi într-un mediu confortabil. În plus, buldogii englezi nu sunt câini foarte energici, așa că au nevoie doar de puțin exercițiu. Acest lucru îiface ideali pentru locuit în apartament. În general, natura lor ușoară și adaptabilitatea îi fac însoțitori fantastici pentru cei care caută un animal de companie relaxat.

3. Mops
Sunt brahicefalici. Din această cauză le este mai greu să respire și, prin urmare, nu pot face la fel de mult exercițiu ca alți câini. În ciuda dimensiunilor lor mici, sunt câini robusti și rezistenți, capabili să se adapteze bine la diferite situații de viață. Cu fețele lor încrețite,cu siguranță vor capta inimile oricui îi întâlnesc.

Sunt una dintre cele mai vechi rase de câini din lume, datând din China anticăâ. Au fost crescuți inițial ca însoțitori pentru împărații chinezi și au fost foarte apreciați pentru loialitatea și farmecul lor.

Adesea personalități iubitoare, uneori răutăcioase, ei sunt cunoscuți pentru comportamentul lor fermecător și jucăuș. Sunt însoțitori loiali și se bucură să fie în centrul atenției. În general, acești câini de talie mică aduc bucurie și râsete în viața stăpânilor lor.

4. Cavalier King Charles Spaniel
Potrivit World Animal Foundation, acești câini nu iubesc nimic mai mult decât să stea în brațe pentru mângâieri. Această rasă este cunoscută pentru că sunt iubiți, fiind companioni grozavi pentru familii sau persoane care caută un prieten loial. În ciuda dimensiunilor lor mici, Cavalier King Charles Spaniels sunt surprinzător de adaptabili și pot prospera în diverse situații de viață.

Sunt grozavi cu copiii. Dispoziția blândă și natura jucăușă îi fac prieteni grozavi de joacă pentru copiii de toate vârstele. Cu dresaj și socializare adecvate, acești câini pot prospera într-un mediu familial și pot forma legături puternice cu familia lor.

Cavalier King Charles Spaniel are o istorie bogată ca fiind unul dintre cei mai buni prieteni ai Regelui Charles în anii 1600 și este una dintre cele mai populare rase din gospodăriile americane de astăzi. Numit după regele Charles al II-lea al Angliei, Cavalier King Charles Spaniel a fost un însoțitor preferat al familiei regale și a fost adesea portretizat în picturi alături de rege. Cu blana lor lungă și cu ochii expresivi, nu este de mirare că aceștia continuă să capteze inimile iubitorilor de câini de pretutindeni.

5. Marele Danez
Deși acest câine este una dintre cele mai mari rase care au existat vreodată, sunt cunoscuți pentru că sunt blânzi și prietenoși, făcându-i însoțitori grozavi pentru familiile cu copii. Sunt, de asemenea, foarte loiali și protectori, făcându-i și câini de pază excelenți.

Deși nu necesită exerciții fizice intense este important să fie stimulați acasă. Îmbogățirea mentală poate fi obținută prin jucării puzzle, sesiuni de antrenament și jocuri interactive. Sunt câini inteligenți care prosperă cu stimularea mentală, au nevoie astfel de activități care le provoacă mintea.

Sunt mai potriviti pentru casele mari, unde vor avea mult și mult spațiu pentru a se întinde pentru pui de somn. Dar, în general, este o alegere excelentă pentru o familie care caută un câine mare care nu necesită prea mult exercițiu fizic.

6. Chow Chow
World Animal Foundation spune că, deși sunt asemănători ursului sunt protectori și au foarte puțină energie. Chow Chows sunt cunoscuți pentru coama lor distinctă asemănătoare cu leul și limba albastru-negru. În ciuda aspectului lor intimidant, Chow Chows sunt animale de companie loiali. De asemenea, pot fi destul de independenți și distanți cu străinii, făcându-i câini de pază excelenți.

Se leagă strâns de familiile lor și le pot proteja cu înverșunare. Deși sunt distanți cu cei pe care nu-i cunosc bine, Chow Chows sunt afectuoși și iubitori față de proprietarii lor, făcându-i însoțitori devotați și loiali. Personalitatea lor unică și aspectul izbitor îi fac o rasă iubită printre pasionații de câini.

Cu toate acestea, datorită naturii lor protectoareeste importantă socializarea și antrenamentul timpuriu pentru a se asigura că aceștia sunt protectori numai atunci când trebuie să fie. Chow Chows poate deveni mai protector și mai agresiv față de străini sau alți câini. Este important ca proprietarii să se stabilească ca lider de haită și să consolideze constant comportamentele pozitive. 

7. Shih Tzu

Sunt foarte jucăuși și vor fi bucuroși să meargă la o plimbare lungă sau să se joace, dar nu sunt deosebit de energici. Natura lor prietenoasă îi face companioni grozavi pentru familii. În plus, dimensiunea lor mică și comportamentul afectuos îi fac perfecți pentru locuința în apartament. În ciuda istoriei lor regale în China, Shih Tzu sunt realiști și adaptabili, făcându-i o alegere populară pentru cei care nu au mai avut câini înainte.

Nu este de mirare de ce Shih Tzus sunt o rasă populară printre iubitorii de câini. Natura lor afectuoasă și adaptabilitatea îi fac companioni grozavi pentru familii, cei singuri și seniori. Deși pot fi foarte încăpățânați, Shih Tzu sunt, de asemenea, câini drăguți, cărora le place să fie cu stăpânii lor. În plus, blana lor este hipoalergenică, notează studyfinds.com.

×
Subiecte în articol: rase caini lenes