x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Acasă la Andreea Marin-Bănică

Acasă la Andreea Marin-Bănică

12 Feb 2011   •   21:51
Acasă la Andreea Marin-Bănică

•  articol realizat de www.imopedia.ro

Andreea Marin-Bănică şi Ştefan Bănică jr locuiesc, împreună cu fiica lor, Violeta, la casă, într-una dintre zonele bune ale Bucureştiului.
„Suntem în zona Tei şi aproape de Barbu Văcărescu. E un loc destul de liniştit, pentru că e o străduţă lăturalnică, nu este o stradă principală. E o stradă doar cu case. Case mai vechi, cred că sunt doar două-trei case noi printre care şi a noastră". O casă normală, gândită şi făcută în aşa fel încât să-i mulţumească pe toţi membrii familiei.

 „Noi am construit casa, de la zero şi atunci n-a fost o alegere cu limitări pentru noi, n-a trebuit să ne adaptăm locului, ci l-am construit aşa cum ni l-am dorit. Camerele sunt destul de mari, te lasă să te mişti în voie, mobilierul în felul acesta nu te încurcă atunci când te mişti prin încăpere. Cred că principiul a fost că vrem să avem loc, că vrem ca piticii noştri să poată alerga în voie. În acelaşi timp însă totul este gândit pentru a fi funcţional. Adică nu există camere de dragul de a exista multe camere, ci există exact camerele care ne sunt necesare, ne sunt utile", explică Andreea.

O dată ce au decis să-şi ridice singuri casa, Andreea şi Ştefan au ştiut la ce se înhamă. Au trecut prin toate etapele: de la căutarea unui teren până la alegerea finisajelor. Şi, din dorinţa de a avea exact căminul pe care şi-l doreau, cei doi au supravegheat îndeaproape lucrările şi şi-au împărţit responsabilităţile, cu toate că nici unul dintre ei nu are prea mult timp liber.

„Soţul meu a fost foarte implicat în ceea ce priveşte construcţia clădirii şi împărţirea încăperilor şi aşa mai departe, iar eu m-am implicat în partea de design. E şi o pasiune pentru mine, nu e prima casă pe care o amenajez de la zero. Deci am puţină experienţă în această zonă şi mă pasionează alegerea materialelor care îmbracă mobila sau care sunt folosite pentru tot ce înseamnă perdele, tapet, covoare şi aşa mai departe. Îmi place să face combinaţii îndrăzneţe, am citit destul de mult în domeniu şi am urmărit ce apare nou, aşa că eu cred că felul în care am amenajat casa noastră e unul modern, dar în acelaşi timp are tuşa aceea personală de care cred că orice om are nevoie", povesteşte vedeta.

Atunci când a venit momentul să mobileze casa, Andreea a ales cu grijă toate piesele, astfel încât să evite senzaţia de aglomeraţie.
 „Am ales un mobilier care să mă facă să simt că respir în casa mea, să nu încarce camerele şi să-mi dea acea senzaţie de libertate în propria casă, şi de lumină, de deschidere. Nu m-am ferit de mobilierul alb, de pildă, chiar dacă e mai greu de întreţinut şi mi-am pus problema că atunci când ai copii mici nu e tocmai uşor să întreţii un astfel de mobilier, dar suntem şi norocoşi. Copiii noştri sunt destul de grijulii şi cu pereţii, şi cu mobila, n-am avut mari probleme până acum, s-au adaptat", spune cu mândrie Andreea Marin-Bănică.
Cu toate că imobilul a fost construit astfel încât să satisfacă nevoile familiei, Andreea recunoaşte că există o încăpere care îi place mai mult decât celelalte.

„Locul preferat e camera copilului meu. Şi asta pentru că mobila e albă, iar decoraţiunile sunt de un verde plăcut, deschis, verdele acela care îţi creează bucuria de a trăi şi ideea de prospeţime. E o cameră pe care am amenajat-o când încă fetiţa mea nu exista nici în burtică şi atunci am făcut-o pentru mine. Am făcut o cameră în care să mă pot retrage, să pot citi, pentru că are şi bibliotecă, să fie locul meu în care să am timpul meu doar pentru mine. În foarte scurt timp de la construcţia casei am aflat că sunt însărcinată, aşa că am transformat această cameră într-una pentru copil. Nu mi-a fost deloc greu. A fost simplu, pentru că doar am adăugat cele necesare fetiţei, în rest mobila a fost foarte potrivită şi pentru nevoile ei.
Au trecut ani buni de când Andreea şi Ştefan şi-au ales locul în care urmau să locuiască, însă cei doi sunt încă foarte mulţumiţi de opţiunea lor. Lucru firesc, în condiţiile în care au cam tot ce le trebuie în imediata apropiere.

„Faptul că avem supermarketul alături de noi, nu unul, ci două. Faptul că suntem foarte aproape şi de zona centrală şi de ieşirea din oraş. Că e linişte deşi suntem într-o zonă cu acces uşor la toate necesităţile. Ajungem uşor în locurile care ne interesează din punct de vedere profesional - cel puţin eu. Soţul meu e mai departe de Buftea, dar are mult de lucru şi în oraş. Cred că din punctul ăsta de vedere e alegerea perfectă, dar nu pentru că neapărat am gândit-o aşa, ci pentru că a existat şi un dram de noroc. Pur şi simplu oferta cea mai bună a fost în acel loc. Parcul este foarte aproape şi ăsta-i un mare avantaj când ai copil mic. E chiar la capătul străzii parcul circului, aşa că, din punctul ăsta de vedere aşezarea este strategică", recunoaşte Andreea.

Din păcate, apropierea de centrul Capitalei aduce cu sine şi un dezavantaj major, care poate provoca adevărate tragedii.
„Nu văd mari dezavantaje deocamdată. Poate doar faptul că fiind totuşi aproape de inima oraşului există oameni mai puţin conştienţi şi care merg cu viteză chiar pe străduţele mici. Pe străcuţa noastră există şi o şcoală. Mulţi copii de ciclu primar, de ciclu gimnazial ies zilnic de la acea şcoală şi nu toţi merg pe trotuar, pentru că sunt copii şi iată că graba strică treaba. S-a întâmplat chiar şi un accident dur din pricina neatenţiei unui şofer cu un 4X4 mult prea grăbit şi care a luat viaţa unui copil", îşi aminteşte cu tristeţe Andreea.

După acest incident, soţii Marin-Bănică şi vecinii lor au solicitat autorităţilor locale să ia măsuri, pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. „Am cerut imperios punerea acelor limitatoare de viteză şi ele până la urmă au fost montate pe străduţă, dar cred că asta ar trebui să fie grija edililor noştri înainte să se întâmple ceva rău", punctează vedeta.

Andreea Marin-Bănică recunoaşte că a avut norocul să aibă parte de nişte vecini cu mult bun-simţ, care nu o deranjează şi pe care nu i-ar schimba nici măcar cu membrii familiei. Ceea ce este de înţeles, în condiţiile în care oricum soacra sa locuieşte în apropiere.
„Vecinii sunt foarte liniştiţi, şi asta ne dă pur şi simplu senzaţia că nu suntem în inima Bucureştiului, deşi noi suntem foarte aproape şi de centru, şi de ieşirea din Bucureşti - cea din Băneasa. Mă interesează să am vecini liniştiţi şi care-şi văd de treaba lor şi nu de ceea ce se întâmplă în curtea noastră. Pentru că pe noi nu ne interesează ce se întâmplă în curtea vecinului. Aşa că în rest cred că fiecare şi-ar dori să fie aproape de cei dragi, şi asta se întâmplă. De exemplu, mama soţului meu şi bunica fetiţei mele stă foarte aproape de noi", povesteşte fosta prezentatoare tv.

Pe lângă acest imobil pe care l-a construit împreună cu soţul său, Andreea Marin-Bănică mai deţine o casă la munte, nu foarte departe de Bucureşti. „Mi-am construit cu câţiva ani în urmă, pe când nu eram în cuplu, ci eram singură, o casă la Telega. Este o casă de odihnă, o casă de relaxare, dar care este la fel funcţională, se poate şi locui în ea atunci când poate vrei să te muţi departe de zgomotul oraşului pentru o perioadă. Are tot ce-i trebuie şi pentru ca tu să poţi să ai grijă de toate nevoile tale ca matur şi pentru copii".
Andreea povesteşte că a locuit acolo o perioadă şi spune că nimic nu se compară cu aerul curat de la munte şi cu liniştea de acolo.

 „O bună perioadă am trăit chiar la Telega. Făceam naveta. Plecam seara la casa mea de la munte. Era o plăcere - atunci nu erau restricţiile de acum cu privire la viteză şi ajungeam foarte repede, în mai puţin de o oră. Acum drumul este mai aglomerat, e chiar mai greu să ajungi în o oră şi jumătate, uneori faci chiar două ore, dar aerul curat şi chiar faptul că puteam vorbi la telefon în ora pe care o făceam pe drumul înapoi dimineaţa şi îmi rezolvam o grămadă de probleme din maşină, cu casca în ureche, era un mare avantaj. Iar liniştea mea şi sănătatea vieţii de la ţară nu pot fi cumpărate cu nimic aici, la oraş", spune deschis soţia lui Ştefan Bănică Jr.

Însă dacă Andreea nu vede o problemă în a locui în altă parte decât în Bucureşti, lucrurile se schimbă atunci când o întrebi dacă i-ar plăcea să plece din ţară. „În lume nu prea m-aş muta. Într-o altă lume decât cea numită România. Sunt ataşată de locul ăsta şi de oamenii noştri, chiar dacă avem şi noi necazurile şi problemele noastre, chiar dacă avem o lipsă de disciplină pe care nu putem să nu o observăm, ca români, dar pentru mine contează tare mult să fiu înconjurată de prieteni, să am un rost al meu. Cu siguranţă mi-aş găsi un rost şi în alte locuri din lume, pentru că sunt descurcăreaţă şi pentru că valoarea e în noi, ca oameni. O ducem cu noi, nu în ceea ce avem material. Dar pe de altă parte îmi place faptul că pot trăi aici şi pot călători atunci când vreau în alte colţuri de lume".

Andreea Marin-Bănică a călătorit mult şi s-a ataşat de locurile pe care a avut ocazia să le viziteze. „Mi-e foarte dragă Africa. De multe ori sunt întrebată cu uimire „de ce?". Eu am o întreagă istorie şi o mulţime de incursiuni în Africa. M-am implicat foarte mult sufleteşte în acea zonă a lumii. Mi-e dragă Asia, unde am, de asemenea, un documentar de suflet făcut înainte de tsunami şi, din păcate, unul şi după tsunami, când am mers cu ajutoare din partea UNICEF şi din parte unei campanii pe care am făcut-o cu acea ocazie. Există pe fiecare continent locuri minunate pe care să îţi doreşti să le vezi. N-am văzut, de exemplu, Australia şi mi-aş dori să ajung acolo.

E în planul meu de viitor apropiat. Europa e specială, pentru că te copleşeşte cu cultura sa. Statele Unite nu te dau pe spate din punctul ăsta de vedere, dar am trăit acolo câteva luni, pentru că am făcut o specializare la o facultate din South Carolina şi am alte sentimente pentru locul acela. Mă leagă alte amintiri. Sigur că New Yorkul sau Los Angelesul sunt oraşe care nu pot să nu-ţi placă, măcar dintr-un punct de vedere. La New York îmi place să merg pentru că vedem piese bune de teatru, în fiecare an vedem alt gen de spectacole, deci e un loc foarte ofertant din punct de vedere cultural, ca şi Londra.

Aş găsi în fiecare colţ de lume câte ceva de văzut şi de trecut în frumoasă amintire", mărturiseşte vedeta, care recunoaşte că îi surâde ideea unei case de vacanţă, însă planurile pentru viitorul apropiat nu includ o astfel de achiziţie.

„Cred că ar fi o ipocrizie din partea oricui să spună că nu şi-ar dori o casă de vacanţă şi într-un alt colţ al lumii. Deocamdată nu am considerat că e o investiţie potrivită şi mergem în vacanţe şi peste hotare, şi în ţară, cazându-ne punctual în locul în care vrem să mergem", explică fosta Zână a Surprizelor.
De altfel, Andreea Marin-Bănică mărturiseşte că i-ar fi foarte greu să aleagă un loc în care să-şi construiască sau să-şi cumpere o casă de vacanţă, aşa că momentan preferă să călătorească şi să vadă mereu locuri noi, care îi oferă noi experienţe. „Nu prea pot să aleg. Şi asta tocmai pentru că există peste tot ceva ce mi-a plăcut, ceva ce m-a atras. Sunt locuri diferite, cu bucurii diferite pe care le poţi trăi şi cred că e foarte bine să fii deschis, să devii un fel de cetăţean al lumii, dacă ai această posibilitate şi să laşi acasă bagajul de cunoştinţe şi de obiceiuri atunci când descoperi o lume nouă. Pentru că acolo, dacă eşti deschis, s-ar putea să vezi un alt mod de viaţă, s-ar putea să înţelegi că lucrurile se pot face şi altfel decât la tine acasă şi astfel să evoluezi."

×
Subiecte în articol: casa