x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

05 Oct 2006   •   00:00

Cursuri practice de amenajare pe DVD

Primul mijloc de informare de acest gen

Daca vrem sa ne ocupam in particular de executarea unor lucrari de amenajare sau daca vrem sa avem garantia lucrarilor efectuate de altii, avem acum la dispozitie si un mijloc de informare la indemana. Este vorba despre primul DVD din Romania cu solutii si cursuri practice de amenajare a locuintei. DVD-ul "Solutii Praktice" este primul dintr-o serie ce va aborda in urmatoarele luni diverse teme din lumea amenajarilor. Prima tema tratata de acesta este "Placarile ceramice si mocheta".

CONTINUT
Meniul DVD-ului este usor de accesat, structurat pe capitole cum ar fi "Show Solutii Praktice" - in care este prezentat evenimentul cu acelasi nume, organizat periodic in magazinele Praktiker, si "Momentul Specialistului", cuprinzand subcapitole referitoare la placarile ceramice de interior si exterior, la mozaic, la aplicarea corecta a mochetei etc.

Detaliile oferite despre pasii ce trebuie urmati in amenajare sunt completate de informatii despre sculele si materialele de constructii folosite in operatiunile respective, informatii pe care oricare beneficiar al lucrarilor trebuie sa le cunoasca pentru a avea garantia calitatii. Il gasiti in magazinele Praktiker din Bucuresti - Militari si Bucuresti - Voluntari si este insotit de un ghid gratuit de 28 de pagini cu informatii despre aplicarea sistemelor de placari Ceresit.

Amenajarea zonelor predispuse la umezeala

Solutie ideala pentru placari ceramice

Pentru spatiile interioare cu umiditate ridicata (bai, dusuri, bucatarii), acolo unde placile din gipscarton si produsele pe baza de ipsos nu pot fi folosite, firma Knauf a lansat de curand Aquapanel Cement Board, ca o alternativa la costisitoarele solutii cu pereti din caramida sau blocuri de zidarie.

Aquapanel Cement Board este o placa de beton usor, cu miez de ciment portland, armat cu fibra de sticla pe ambele fete.
Punerea in opera a produsului se face usor si rapid, montajul uscat pe care il presupune reducand timpul de executie.

CARACTERISTICI
Placa Aquapanel Cement Board este integrata intr-un sistem complet, testat din punct de vedere tehnic, cu toate componentele si accesoriile perfect compatibile. Se poate finisa, in functie de sistemul ales, prin placare cu placi ceramice, vopsire sau tencuire in strat subtire.

Caracteristicile care o recomanda sunt: faptul ca este confectionata dintr-un material sigur si igienic, rezistent la mucegai si bacterii, cu dilatari/contractii reduse, stabilitate moleculara in timp; neinflamabila; singura placa care se poate prelucra cu un cutter obisnuit.

Dupa aplicarea placilor de ciment, placile ceramice se vor aplica prin lipire cu adeziv flexibil. Placarea peretilor se poate face cu orice tip de placi ceramice. Sunt recomandate placile ceramice cu dimensiuni de max 30X30 cm

Aerisire controlata a incaperilor

Suntem in plin sezon al ploilor si nu ne este tocmai la indemana sa lasam geamul deschis atunci cand plecam de acasa. Dar nici nu ne convine sa avem spatiul aerisit insuficient. Si, unde mai pui ca o aerisire insuficienta a locuintei in conditiile unei etansari puternice a ferestrelor din PVC conduce implicit la aparitia mucegaiului! Si inca ceva, v-ati gandit ca puteti avea o aerisire optima chiar si in perioada concediilor si a noptilor? Pentru toate aceste neajunsuri avem o solutie dezvoltata de Gealan. Este vorba despre dispozitivul de aerisire controlata numit Gecco (Gealan Clima Control). Acesta consta dintr-o clapeta montata in partea de sus a cercevelei. Clapeta, care in pozitie normala sta deschisa, permite aerisirea optima a incaperii, avand fereastra inchisa, evitand astfel formarea curentului de aer in interior.

La intensificarea presiunii aerului in exterior (vant, furtuna) clapeta se inchide automat actionand sub greutatea proprie si izoland astfel interiorul de exterior.
Montarea dispozitivului poate fi facuta si dupa montarea ferestrelor si nu are nici o influenta negativa asupra termoizolatiei

Masina de spalat vase de numai 45 cm latime

Produs electrocasnic pentru spatii mici

De cativa ani incoace, masina de spalat vase este din ce in ce mai des intalnita in bucatariile romanilor. Si, cand vorbim despre aceasta functiune a unui apartament, nu putem sa nu ne gandim la compartimentarile din blocurile vechi, nu foarte ofertante ca spatiu. Pentru utilizarea eficienta a spatiului disponibil, Whirlpool ne propune masinile de spalat vase care masoara 45 cm latime.

Noua gama include doua variante de produs, Whirlpool ADG 689 IX semi incorporabila si Whirlpool ADG 789 complet incorporabila, ambele de 45 cm latime. Cele doua modele au capacitatea de a curata zece seturi de vesela la o singura incarcare si ofera opt programe de spalare. Economice gratie clasei AAA, noile masini de spalat asigura un consum redus de apa (12 litri pentru un ciclu de spalare), detergent si energie. Masina poate fi incarcata cu vase, pentru ca apoi sa porneasca singura cateva ore mai tarziu, pe timpul noptii, de exemplu, cand energia este mai putin costisitoare. Spalarea pe timpul noptii este posibila si datorita nivelului extrem de redus de zgomot, de numai 48 dB. Pentru comparatie, un soptit usor genereaza 30 dB.

Pentru curatarea economica a vaselor, noile produse includ si functia Half Load, care permite incarcarea masinii la jumatate din capacitate

Trei expozitii pentru casa la Cluj-Napoca

Incepand de maine pana duminica, 8 octombrie, in inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, vor avea loc trei manifestari expozitionale de interes pentru domeniul constructiilor si amenajarilor. Expo Casa, expozitia specializata in proiectarea, constructia si amenajarea casei, se desfasoara pentru a opta oara.
A opta editie a expozitiei floricole Florex, este al doilea eveniment expozitional organizat in aceasta perioada.
A treia manifestare, Fatada, este o premiera dedicata exclusiv domeniului ce tine de fereste si usi.

Precizam ca expozitia specializata Expo Casa abordeaza problema construirii de locuinte atat din punct de vedere al materialelor si echipamentelor de constructie, cat si al celor de instalatii

Cuptorul cu retete presetate

Pentru ca multe dintre gospodine s-au plans ca nu este foarte simplu sa iti dai seama cat timp sau de ce temperatura are nevoie mancarea sa fie preparata, a fost gasita o solutie. Electrolux a adus pe piata cuptorul incorporabil cu retete presetate. Trebuie doar sa alegi o reteta si el va sti automat ce temperatura, ce functie de incalzire si ce timp dau cele mai bune rezultate. Cand pornim acest cuptor, el adapteaza in functie de reteta temperaturile din timpul procesului de gatire. Aparatul ofera si alte caracteristici aditionale ce usureaza cu mult gatitul si curatatul aparatului. De exemplu, pentru a te asigura ca friptura este facuta ca la carte, cuptorul cu retete presetate include dispozitivul numit "proba pentru carne", care arata temperatura interna a carnii.

Tehnologie noua intr-un fier de calcat

Philips a lansat de curand pe piata din Romania primul fier de calcat din lume ce incorporeaza tehnologia cu abur ionizat. Ce inseamna asta in termeni populari? Inseamna ca acest fier de calcat produce un abur care penetreaza foarte adanc materialele textile datorita aburilor foarte fini pe care ii produce. Prin procesul de ionizare, particulele de abur sunt divizate, datorita faptului ca sunt incarcate fie negativ, fie pozitiv. Aceste particule divizate se resping pe termen scurt, producand un nor de abur cu 50% mai fin decat aburul normal. Noul fier de calcat se poate folosi pentru orice tip de tesaturi, fie ca e vorba de denim, bumbac gros, matase sau in. Tehnologia avansata a ajuns, dupa cum vedeti, sa poata ameliora chiar si calitatea aburului din fiarele de calcat.
×
Subiecte în articol: ceramice